Reggeli

42 napja várja haza felesége az ukrán teniszcsillagot, gyerekeik a mai napig nem tudják, hogy apjuk háborúba ment

rtl.hurtl.hu

2022. április 7. 11:40

Anfisa Bulgakova élete egyik legnehezebb időszakát éli: már több mint egy hónapja, hogy férje, a világhírű teniszcsillag, Szerhij Sztahovszkij önkéntesen vonult be az ukrán seregbe. Az asszony a Reggeliben arról is beszélt, hogy az ukrán menekültek megsegítésével próbálja túlélni férje nélkül a mindennapokat.

Szerhij Sztahovszkij világhírű ukrán teniszező 42 nappal ezelőtt búcsúzott el családjától. Felesége és három gyermeke budapesti otthonukban várják haza a családfőt, aki jelenleg Kijevben őrködik, de ha kell, fegyvert ragad az orosz katonák ellen.

Görcsben volt a gyomrom folyamatosan, nagyon nehéz volt

– mondta Anfisa a kezdeti nehézségekről a Reggeliben

A teniszcsillag felesége először próbálta eltitkolni a gyerekei elől, hogy háború van, ám az információáramlás miatt ez hamar meghiúsult. A kicsik azonban a mai napig nem tudják, hogy apjuk háborúban van, azt hiszik, hogy egy teniszverseny miatt nem látogat haza.  

Szerhij Sztahovszkij ukrán teniszező világhírű sportolóként főleg abban segít az ukrán kormánynak, hogy a világ minden részére eljusson, pontosan milyen szörnyűségek történnek az országban. Ezért feleségével csak esténként tud beszélni. Anfisa interneten keresztül folyamatosan követi, vajon férje életben van-e még. A Reggeliben a nő arról is beszámolt, hogy egyik este a férje nem volt elérhető. Az volt élete egyik legszörnyűbb éjszakája, hiszen a legrosszabbra számított.

A nőt az is nagyon megviseli, hogy a népeik harcolnak egymással, ugyanis Anfisa orosz származású, míg férje ukrán hazafi. Kettőjük között mégsem volt soha probléma, hogy ki hol született.

Orosz család vagyunk. Az én népem harcol a párom népe ellen 

– mondta Anfisa.

Amikor a Reggeli műsorvezetői arról kérdezték a nőt, hogy mit tesz majd akkor, amikor viszontláthatja a háborúból hazatért férjét, a nő ezt válaszolta:

Szerintem sírva fakadok

 

Anfisa reméli, hogy férje hamarosan hazatér, hiszen már kezdenek kivonulni az orosz katonák Kijev területéről, ezzel pedig a férfi misszióját beteljesítette. Ezért abban bízik, hogy Szergej is hamarosan hazatér, és újra egyesülhet a család.

#Reggeli#RTL Klub#peller anna#rtl#anfisa bulgakova#peller mariann#szergej sztahovszkij#ukrán teniszcsillag#háború#segítség

Címlapról ajánljuk