Reggeli

Réz András szerint simán kivághatták volna Will Smith pofozkodását, elárulta, miért nem tették

rtl.hurtl.hu

2022. március 28. 10:48

Átkapcsolhattak volna a reklámblokkba is, de mégis lement a nézők előtt, ahogy Will Smith lekever egy pofont a felesége kopaszságával viccelődő Chris Rock-nak.

Réz András filmkritikus nem tartja véletlennek, hogy benne maradt az Oscar-díjátadó közvetítésében a verekedős balhé. A Reggeliben azt mondta, a gálát késleltetve közvetítik, így lett volna arra lehetőség, hogy a pofont leszedjék, és például átkapcsoljanak a reklámblokkba.

De nem így történt, és a kritikus szerint azért, hogy legyen miről írni, a közösségi médiában legyen miről vitatkozni, „mert másról sajnálatos módon nem lehet”, jegyezte meg.

Réz András úgy látja, voltak egyértelmű kategóriagyőztesek, de sok meglepetéssel nem szolgált az idei gála. Ráadásul az egész világot foglalkoztató eseményt egyre kevesebb, a szakmához közeli ember tartja igazán hangsúlyosnak.

Az elmúlt két év gyilkos volt, engem nagyon meglepett, hogy Hollywood nem állt ki a lezárások ellen és a mozikultúra megőrzése mellett. A streaming önmagában is iszonyatosan aláássa a mozikultúrát, viszont ha nincs mozi, akkor az Oscaron kik is versenyeznek? 

– tette fel a kérdést a kritikus.

„Ha most megnézed, olyan filmek versenyeznek, amelyek valamelyik streaming csatornának a darabjai, esetleg saját produkciói. Ha ez így van, akkor ez nem a Golden Globe, ahol televíziós verseny folyik? Nem tisztázták ezeket a kérdéseket” – fogalmazott Réz András a Reggeliben.

Az idei Oscar-gálának magyar nyertese is van, Sipos Zsuzsanna, a Dűne díszletberendezője a legjobb produkciós tervezés kategóriában nyert Patrice Vermette látványtervezővel együtt. Sőt, Réz András érdekességként megjegyezte: a CODA írójának, rendezőjének, Sian Hedernek az édesapja Héder Lajos, Magyarországon született építész és várostervező.

#Reggeli#RTL Klub#lakatos márk#rtl#oscar-díj#papp gergő#réz andrás#filmkritikus#gála#hollywood#film

Címlapról ajánljuk