Reggeli

Gyurta Danit megviselte, amit Ukrajnában látott

rtl.hurtl.hu

2022. március 17. 7:52

Azt mondta, szívszaggató pillanatokat élt át. 

Gyurta Dani olimpiai bajnok is segíti önkéntesként az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját Ukrajnában. Először járt az országban, és először ment háború sújtotta övezetbe is.

Sok órás út után éhen, szomjan várakozó emberek, autóban gyermeküket pelenkázó szülők – mindezt szörnyű volt megtapasztalnia a sportolónak, számolt be a Reggeliben. Jelenlétével sikerült felhívni a figyelmet arra, hogy minél többen segítsenek, és így látja ezt Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója is.

Azt mondta, Gyurta Dani kapcsán „nem volt olimpiai bajnokozás”, ugyanolyan munkatársnak számított, mint más, örültek, hogy „kapacitálhatták cipekedésre” – viccelődött Gáncs Kristóf.

„Több mint 25 éve dolgozunk Ukrajnában, amire mi most rá tudtuk építeni a segélyprogramunkat, az egy meglévő központ Beregszászban, ami évtizedek óta működik, van ott egy csapat. Nyilván meg kellett most erősíteni, egy másik szintre lépett. Közel 200 tonnányi élelmiszert vittünk át gyakorlatilag az elmúlt két hétben. Lembergben újabb központot hoztunk létre, ott is vannak már munkatársaink, a legjobbakat vittük oda, Afganisztánból, Irakból, Etiópiából, akik már nagyon komoly segélyprogramokat hajtottak végre” – fogalmazott.

Gáncs Kristóf megjegyezte: minden segítségre szükség van, de érdemes előtte tájékozódni és érdeklődni, hogy éppen önkéntesre, élelmiszerre vagy pénzre van szükség. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as segélyhívószáma most is folyamatosan él, ezen is lehet segíteni a szervezet munkáját.

 

#Reggeli#RTL Klub#peller mariann#rtl#orosz-ukrán háború#miller dávid#ökumenikus segélyszervezet#önkéntes munka#gyurta dániel#menekültek#segítség#adományok

Címlapról ajánljuk