Reggeli

„Nem lehet leírni, mit éreztem, amikor Ádó tiszteletére szólalt meg a himnusz” – a Liu testvérek édesanyja mesél fiairól

rtl.hurtl.hu

2022. február 21. 7:30

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang hihetetlen magaságokba emelte a magyar gyorskorcsolyát, és most az olimpián Ádó egyéniben is a csúcsra ért. A Reggeliben a Liu tesók édesanyja, Kelemenné Szabó Szabina volt a vendégünk.

 

Nem tudja elmondani, hogy mit érzett, amikor fiai érmet nyertek. Ezt mondta a Reggeliben Kelemenné Szabó Szabina, a Liu testvérek édesanyja. Szabina fiai összes versenyét végigizgulta a tévé előtt, azt mondta ilyenkor kicsit meg is őszül.

Nagyon büszke mindkét fiára, bár ő már akkor is az volt, amikor megtanultak járni vagy elkezdtek biciklizni. Ádó és Sanyi 16 évvel ezelőtt kezdett el sportolni, rengeteg áldozat és nehézség van ebben a 16 évben. Édesanyjuk azt mondta, fiaiban magyar szív dobog, hiszen itt nőttek fel, de kínai édesapjuk és nagyszüleik révén a kínai kultúrából is nagyon sokat kaptak, a gondolkodásmódjukon is érezni ezt a kettősséget.

Szabina azt is elárulta, hogy mit jelent az Ádó becenév, és hogy hogyan lettek fiaiból ennyire jó testvérek.

#Reggeli#RTL Klub#peller mariann#rtl#kelemenné szabó szabina#papp gergő#liu testvérek#liu shaolin sándor#liu shaoang#téli olimpia

Címlapról ajánljuk