Reggeli

Csisztu Zsuzsával emlékeztünk Csollány Szilveszterre

rtl.hurtl.hu

2022. január 25. 8:05

Ötvenegy éves korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, az Újpest, a Dunaferr és a Honvéd korábbi sportolója.

Az olimpiai bajnok tornász nemcsak sportolóként ért el kimagasló eredményeket, hanem kiváló férj és nagyon jó édesapa is volt – közölte a Magyar Torna Szövetség hétfőn. Csollány Szilveszter közel két hónapja került kórházba koronavírus-fertőzéssel. Pályafutása során összesen 11 alkalommal ért a csúcsra itthon, nem számolva a négy csapataranyát.

Fontos szerepet játszott fejlődésében az amerikai kaland: 1995 augusztusában St. Louisban kapott munkalehetőséget egy magánklubnál. Elmondása szerint soha nem edzett olyan nyugodt körülmények között, ez pedig az eredményeket is kezdte meghozni. Csollány Szilvesztert hétszer választották meg az év magyar tornászának, kétszer az év sportolójának (2000, 2002), érdemei elismeréseként 1996-ban Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet, négy évre rá az érdemrend tisztikeresztjét kapta meg, 2009-ben pedig beválasztották a magyar tornasport halhatatlanjai közé.

December 7-én derült ki, hogy kórházba, sőt lélegeztetőgépre került, miután koronavírusos lett. Eleinte Sopronban kezelték, majd Budapesten próbálták meggyógyítani. Több mint egy hónapon át volt lélegeztetőgépen, végül szervezete hétfőn feladta a küzdelmet.

#Reggeli#RTL Klub#szabó zsófi#rtl#csollány szilveszter#peller mariann#csisztu zsuzsa#Sport#gyászhír

Címlapról ajánljuk