Koncz Zsuzsa: Gyerekeket lopnak és visznek átnevelni? Az ész megáll, és úgy maradZenészként feladata valakinek kiállni társadalmi problémák mellet? A Portréban Koncz Zsuzsa fejtette ki: úgy érzi, ha nem ért egyet a hatalmak döntéseivel, azt hangoztatnia kell. Ő volt az egyik első magyar előadóművész, aki az orosz-ukrán háború kitörése után felemelte szavát az agresszió ellen. A Portréban beszélt saját háborús emlékeiről, testvéréről, aki hatalmas kritikusa, a karrierje kezdetéről és arról, hogy szerinte hogyan lehet szabadon élni. Mindig is pacifistának tartotta magát, minden durva emberi konfliktust elítél. Az énekesnő arról is beszélt, hogy mi volt az a kép 1956. október 23-án, ami örökre az emlékezetébe égett.
Portré

„Gyerekeket lopnak és visznek átnevelni? Az ész megáll, és úgy marad” – Koncz Zsuzsa elítéli azokat a hatalmakat, akik egy ilyen háborúba belefognak

rtl.hurtl.hu

2023. április 30. 11:09

Zenészként feladata valakinek kiállni társadalmi problémák mellet? A Portréban Koncz Zsuzsa fejtette ki: úgy érzi, ha nem ért egyet a hatalmak döntéseivel, azt hangoztatnia kell. Ő volt az egyik első magyar előadóművész, aki az orosz-ukrán háború kitörése után felemelte szavát az agresszió ellen. A Portréban beszélt saját háborús emlékeiről, testvéréről, aki hatalmas kritikusa, a karrierje kezdetéről és arról, hogy szerinte hogyan lehet szabadon élni. Mindig is pacifistának tartotta magát, minden durva emberi konfliktust elítél. Az énekesnő arról is beszélt, hogy mi volt az a kép 1956. október 23-án, ami örökre az emlékezetébe égett. 

A teljes beszélgetést az RTL streamingplatformján, az RTL+-on lehet megnézni.

#Portré#Videó#koncz zsuzsa#háború#orosz-ukrán háború#rtl#Kultúra#pacifizmus#1956#interjú#közélet#zenész

Címlapról ajánljuk