Portré

Belekóstolunk a Fekete levesbe!

rtl.hurtl.hu

2014. június 12. 14:07

Barabás Évi vendége Novák Erik, a Fekete leves rendezője. Erik korábbi filmjét, a Zuhanórepülést, de a Nyolcker-ben való közreműködését is elismerően figyeltük, most azonban egy teljesen új dolgot hozott a vászonra.

Több álma is megvalósult a film kapcsán, köztük, hogy kronológiában és improvizációs módszerrel dolgoztak a jelenetekben. Az alapötlet már régi, egy remek barátság emléke fűződik hozzá. A film viszont végül nem kapott anyagi támogatást, így mindenki beleadott mindent, a szó szoros értelmében.

Barátság volt a fizetség ezért a filmért, de a rendező szerint még egyszer ezt nem tehetné meg. Erik azt mondja, az utóbbi években a karrierje egyébként is csak az éhező művész fényében emelkedett, ezért most a film sikerére tekintettel, nagyon bizakodó.

Egy rendkívül optimista ember ő, aki napi 12 órát úgy dolgozik, hogy közben játszik és nagyon jól szórakozik. De Erik azt vallja, az élet egy játék és ennél komolyabban nem is nagyon szabad venni. Az életben pedig a legjobb játéknak a gyermekeit tartja. Szabadság szerető fiatalember, igazi művész lélek, aki már gyermekkorában is inkább képzőművészeti iskolát választott, hogy ne kelljen matematikából érettségiznie, aki már 6 éves kora óta fest, s akinek Párizsban és Budapesten festményeiből volt kiállítás, még ha rövid időre is, s aki egyszerűen fogalmazva mindig azt csinál, amit akar.

Egy nagyon tartalmas Portréban, a Fekete Leves minden hozzávalóját megosztjuk Önökkel.

#Portré#rtl#producer#filmrendező#képzőművész

Címlapról ajánljuk