Portré

„Kaméleonnak kell lenni a művészvilágban”

rtl.hurtl.hu

2010. november 4. 18:01

Gyerekkorában okozott némi frusztrációt, hogy édesapja és édesanyja is elismert művész. Aztán nagy lendületet vett és úgy döntött, Amerikába megy. Malek Miklós mesél életéről, munkásságáról a Portréban vasárnap éjjel 1:15-kor.

“Az nehézséget okozott, hogy bárhova mentem, bármilyen iskolába, mindig azt mondták, biztos anyukád vagy apukád rakott be ide.”

Aztán nagy levegőt vett, és elment Amerikába. Előtte egy hónapig éjt nappallá téve dolgozott, 6-7 produkcióban is részt vett, mindenét eladta, hogy legyen egy kis indulótőkéje. A szülei először azt gondolták, hogy körbenéz, aztán majd visszajön. Mindössze két bőrönddel érkezett Amerikába.

„Kíváncsi ember vagyok, aki nem fél odamenni és megnézni, hogy hogyan csinálják élőben azt, amiről addig csak álmodoztam.”

Először Bostonba ment, itt beiratkozott egy suliba, ahol producerkedést oktattak, de állítása szerint ott nem tanult semmit, csak jó kapcsolatokra tett szert. Lakott munkásszállón, volt, hogy egy szivacson aludt, nagyon szegényes körülmények között élt. Aztán New Yorkba ment, itt egy kínai családdal osztoztak egy lakáson, végül Los Angelesben kötött ki. Jelenleg is ott tölti az év nagy részét, lengyel barátnőjével együtt. (Akinek egyébként semmi köze a zenéhez, főiskolára jár és filmezést tanul.)

Amerikában mindent a nulláról kellett felépítenie, mint mondja, magát is.

„Itt egy másfajta hozzáállást kellett elsajátítanom. A munkához, az emberekhez, az élethez való viszonyom is megváltozott a kint eltöltött évek alatt.”

Keserves munka árán végül lett egy saját stúdiója, és már olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Shakira, vagy Tarkan. Mostanra érzi úgy, hogy megvalósíthatja a saját álmait. Azt tervezi, hogy az X-Faktor után visszamegy Amerikába és befejezi első saját lemezét.

Részletek a Portréban vasárnap éjjel 1:15-kor!

A Portré adásait visszanézheti az RTL Most-on!
#Portré#rtl#mentor#X-Faktor#hírek#malek miklós

Címlapról ajánljuk