Kultúra

Összegyűlt a pénz Tompos Kátya kezelésére

rtl.hurtl.hu

2024. május 30. 7:01

Olyan sokan adományoztak a ritka rákbetegségben szenvedő Tompos Kátya megsegítésére, hogy egy drágább kezelésre is elég pénz gyűlt össze. 

Május elején derült ki, hogy Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő egy igen ritka daganatos betegségben szenved, aminek gyógyítására egy külföldi kezelés lenne a legjobb, amire egy jótékonysági rendezvény keretében gyűjtöttek pénzt barátai és kollégái.


A Szegedi Nemzeti Színházban tartott „Szeretünk Kátya” címet viselő eseményen közel hétszáz fős tömeg vett részt, akiknek hála össze is gyűlt a gyógykezelés finanszírozásához szükséges összeg – írta a 24.hu, a Story magazin beszámolójára hivatkozva. A lapnak Hrutka Róbert elmondta:

Nemcsak erre a gyógykezelésre gyűlt össze, hanem lehet, hogy még egy olyan drágább kezelésre is, amiről nem is álmodtunk. Ez tényleg olyan, mintha az ország összefogott volna valakiért. Az emberek megmutatták, hogy össze tudnak tartani, még ebben a fura világban is.

Tompos Kátya betegségével kapcsolatban Dr. Peták István rákkutató a Reggeliben elmondta, a gyakori daganatok mellett nagyon fontos beszélni a ritka daganatos betegségekről is, ezekből 100-200 fajta is lehet. Ezek kezelése akár nehezebb is lehet, ilyen például az immunterápia. A rákkutató szerint a gyógyulási arány egyre jobb, a kilencvenes évek közepétől elindult egy lassú, de egyértelmű csökkenés a daganatos betegségek okozta halálozásban.


Nyitókép: Tompos Kátya és a a Budapest Klezmer Band koncertje a Zsidó Nyári Fesztiválon Budapesten, a Dohány utcai zsinagógában 2014. augusztus 31-én. Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs

#Kultúra#tompos kátya#rák#betegség#kezelés#gyógyítás#pénz#adomány

Címlapról ajánljuk