Kultúra

Ráskó Eszter: Soha nem láttam, hogy összerezzenne a humoristáktól Orbán Viktor

rtl.hurtl.hu

2024. április 20. 16:30

Ráskó Eszter stand-up komikus arról beszélt, szerinte hogy viszonyul Orbán Viktor és a hatalom a humoristákhoz.

Ki fél attól, ha viccelődnek rajta? Ráskó Eszter komikus úgy véli: „Szerintem nem a hatalom, nem a nagyok tartanak tőlünk, hanem a kicsik, akik alul vannak, a táplálkozási lánc alján. Akik üzemeltetik a nagyok vélt elképzeléseit. Én soha nem láttam, hogy összerezzenne tőlünk az Orbán Viktor vagy bárki. Inkább az van, hogy eljutsz egy művközpont kultúrszervező bizottságához, és nekik van gyomorremegésünk, mit fog szólni a polgármester”.

A komika a péntek esti Partizán vendégeként fejtegette ezt, amit a 24.hu szemlézett. A beszélgetés során Gulyás Mártonnal szóba került az is, hogy stand up-előadóknak egyre nehezebb a mindenkori közéleti viszonyok között kell fellépniük. A műsorvezető megemlítette Koltai Róbertet, aki a héten azt nyilatkozta, hogy az ócsai polgármester kitiltotta őt a városból – a polgármester ezt később cáfolta.

Ráskó emellett szót ejtett egy törvénytervezetről, amellyel a művelődési házak programjait akarják egységesíteni. Szerinte 

ha ez megtörténik, akkor benne van a pakliban, hogy nem is lesz vidéki stand-up soha. Vagy kiket fognak odaengedni? Másrészt annyira ostobának tartom ezt az egész elképzelést, mert nem lehet gondolatrendőrséget üzemeltetni.

Ő úgy véli, hogy „amíg lesz internet, addig tulajdonképpen tök mindegy, hogy én, a Bödőcs vagy a Pottyondy fellép-e a helyi művközpontban, mert aki ezt a tartalmat szomjazza, az meg fogja találni magának. Tehát ez az elképzelés röhejes és idejét múlt, és nagyon szorongató érzést kelt a helyiekben, hogy most akkor félni kell ettől a dologtól.”

Ráskó arról is beszélt, hogy ő maga nem szeretne politizálni, mert nem látja a helyét semmiféle pártban, vagy mozgalomban: ő csak a saját véleményét szeretné képviselni. Arról beszélt: „Nehéz nem bizalmatlannak lenni ebben az országban. Amivel én hozzájárulok ahhoz, hogy javuljon ez a helyzet, hogy nyíltan kommunikálok”.

Nem félek a politikától, a politikusoktól, attól, hogy rossz helyen rosszat mondok, nem félek a véleményemtől. Szerintem ez nem feltétlen általános.

A teljes beszélgetést alább lehet megnézni:

Nyitókép: YouTube / Partizán

#Kultúra#ráskó eszter#orbán viktor#hatalom#humorista#stand-up#művelődési ház#internet#vidék

Címlapról ajánljuk