Kultúra

Eladó Esterházy Péter legendás rómaifürdői családi háza

rtl.hurtl.hu

2024. március 26. 11:02

A Kossuth- és József Attila-díjas magyar író házát – szemben a Római Strandfürdővel – 350 millió forintért hirdették meg.

Dragomán György író a Facebook-oldalára posztolta, hogy eladóvá vált a 2016-ban elhunyt Kossuth- és József Attila-díjas magyar író, Esterházy Péter rómaifürdői családi otthona.

»Sok-sok évig volt egy boldog nagycsalád otthona« – áll ebben az irodalomtörténeti jelentőségű ingatlanhirdetésben. EP könyveiből eléggé pontosan tudható, mennyire így volt ez. Én csak életemben egyszer jártam ott, egy születésnapon, felejthetetlenül szép alkalom volt

– írja Dragomán György, akinek az jutott eszébe a hirdetésről, hogy amikor 2016-ban meghirdették Thomas Mann villáját Los Angelesben, abban sem szerepelt semmilyen utalás arra, hogy kié is volt az a ház.

A hirdetés leírása szerint a 1188 m2-es saroktelken található a Római Strandfürdő szomszédságában. Az épületet 1980-ban bővítették a tetőtér beépítésével, jelenlegi méretére.

Az épületet gondosan karbantartották, belső tereiben történtek átalakítások az elmúlt években, de nem mindenre kiterjedően, így az ingatlan állapota változó, beköltözés előtt felújítást igényel. A hirdetés szövege szerint az ingatlant 350 millió forintért lehet megvásárolni.

Az RTL az Esterházy – emlékek című kétrészes filmmel emlékezett meg Esterházy Péterről, a Magyarul Balóval című műsorban. Az első részben Eszterházy Péter utolsó interjúját adta lakásán.


Nyitókép: RTL

#Kultúra#esterházy péter#ingatlan#római part

Címlapról ajánljuk