Kultúra

31 évesen rákban meghalt Cat Janice, aki hétéves kisfiára hagyta a dalait

rtl.hurtl.hu

2024. február 29. 20:23

Dance You Outta My Head című slágerét akkor írta, amikor már tudta, hogy legyőzte a betegség.

31 évesen meghalt rákban a TikTokon befutott előadó, Cat Janice, akinek Dance You Outta My Head című dala felkerült a TikTok Billboard Top 50 slágerlistára, és a legjobb tíz dal közé került a Billboard dance és elektronikus zenei slágerlistáján. A dalaival kapcsolatos jogokat hétéves kisfiára ruházta, hogy biztosítsa megélhetését – derül ki a BBC híréből.

Az amerikai Cat Janice, eredeti nevén Catherine Ipsan tinédzserként kezdett dalokat írni és előadni, és a húszas éveiben kezdte kiadni azokat. 2022 márciusában szarkómát, egy ritka rákfajtát diagnosztizáltak nála, ami a csontokat, illetve a lágyrészeket érinti.

Követőit az interneten tájékoztatta a kezeléséről. Műtéten, kemoterápián és sugárterápián esett át, végül gyógyultnak nyilvánították, tavaly júniusban viszont a tüdején találtak daganatot. Akkor közölte:

Azt a durva hírt kaptam, hogy a rák győzött. Keményen küzdöttem, de a szarkóma túl kemény. Az összes dalomat a fiamra ruháztam. És még egy dalt szerettem volna kiadni a születésnapomra. Azt szeretném, ha az utolsó dalom örömöt szerezne

– mondta. Követőit arra kérte, hogy töltsék le dalait, ezzel segítve gyermeke jövőjét.


Az utolsó heteket otthonában töltötte, amikor jobban volt, zenélt és süteményeket készített. Férje, Kyle Higginbotham azt reméli, hogy Cat Janice karrierjére nem szomorú történetként fognak emlékezni az emberek. „Nem csak arról van szó, hogy egy lány csinált egy dalt, mert rákban haldoklott. Cat igazi művész, és életének minden percét erre áldozta, a legvégéig” – mondta.

Nyitókép: Jahi Chikwendiu/The Washington Post via Getty Images

#Kultúra#cat janice#meghalt#rák

Címlapról ajánljuk