Kultúra

Ilyen elragadó szépség volt Molnár Piroska fiatal színésznőként

rtl.hurtl.hu

2024. február 25. 5:01

Így festett a 70-es és a 90-es években a Keresztanyu sztárja, Molnár Piroska.

Molnár Piroska a Nemzet Színésze címmel is kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 1968-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, az RTL nézői legutóbb a Keresztanyu című sorozat főszerepében láthatták, ahol Róza mama bőrébe bújt.

A színésznő 2022 márciusában forgatás közben, a sorozat díszletéből üzent a világnak:

Mélyen együttérzünk a szomszédunkban zajló háborús támadás áldozataival és hozzátartozóikkal

– mondta a videóban, később pedig egy rejtélyes fiatalemberről is mesélt, akire fogadott unokájaként tekint, és úgy érzi, neki köszönhetően visszakapta a fiatalságát.

Ez a harmincéves fiatalember mindenben a segítségemre volt és van. Nélküle már nem is tudnék létezni.


Molnár Piroska tavaly ősszel töltötte be a 78. életévét. Elárulta, hogy számára sokszor már nehéz ott lenni a hajnali próbákon, felvételeken, vagy esténként a színpadon, de játszik, mert ez az élete. Túl van egy térd- és szívműtéten, és bár a beépített pacemakerrel már nem nagyon „ugrálhat”, büszkén állítja, hogy miatta még egyetlen előadás sem maradt el.

A színésznőt a közel fél évszázados pályafutása alatt olyan kultikus magyar filmekben láthattuk, mint az Indul a bakterház és a Csinibaba, és több mint kétszáz színházi darabban szerepelt. 

Az alábbi videóban a Csárdáskirálynő Cecíliájaként látható, a kaposvári Csiky Gergely Színház 1993-as előadásában.


1974-től, 29 éves korától volt a kaposvári színház művésze, az alábbi kép ebből az időszakból, az Egy lócsiszár virágvasárnapja című darabból származnak.

Ilyen elragadó szépség volt Molnár Piroska fiatal színésznőként
Molnár Piroska az Egy lócsiszár virágvasárnapja című színdarabban. (Forrás: Youtube)
Ilyen elragadó szépség volt Molnár Piroska fiatal színésznőként
Molnár Piroska és Vajda László az Egy lócsiszár virágvasárnapja című színdarabban. (Forrás: Youtube)


Az alábbi képpáron Pogány Judittal látható Molnár Piroska.  Az első kép 1974-ben készült a kaposvári Csiky Gergely Színház Ahogy tetszik című előadásán, a második pedig 40 évvel később az Örkényben, a Macskajáték előadáson.


Végezetül pedig vissza a 90-es évek legelejére, az alábbi felvételen Molnár Piroska Bajor Imrével és Szacsvay Lászlóval énekel a Játékszín a Hyppolit, a lakáj című előadásában.


Nyitókép: RTL Sajtóklub

#Kultúra#molnár piroska#fiatal#képek#szépség#színház#Keresztanyu

Címlapról ajánljuk