Kultúra

Hogyan készült Haumann Máté a szerepére egy Christopher Nolan-filmben? Hát zabálással

rtl.hurtl.hu

2024. február 1. 18:59

Saját elhatározásából szedett fel több kilót Haumann Máté.

Elmesélte Haumann Máté, hogyan kapott szerepet Christopher Nolan filmjében, az Oppenheimerben. A story.hu szerint a Partizánnak arról mesélt: „Az ügynököm hívott, hogy állok-e vagy ülök. Épp a kisboltba tartottam, mentem a kapu felé. Megkaptam a szerepet a Nolan-filmben. Leraktam, kértem, hívjon vissza öt perc múlva, mert fel akartam menni, hogy a feleségemnek kihangosítsam a telefont”.

És hogy készült a szerepére? Hát úgy, hogy saját elhatározásából felszedett másfél hónap alatt 12 kilót. „Saját ötlet volt, igazából ő szabad kezet adott mindenben... Ezt nem szeretem úgy emlegetni, mint valami őrületes szenzációt, mert ez az ember munkájához hozzátartozik. És önmagával is jót tesz, ha ilyen szinten el tud merülni abban, amit csinál. Leraktam minden súlyt, abbahagytam a futást... és elkezdtem annyit enni, amennyit csak lehetett, és amihez csak hozzáfértem” – mondta.

Korábban a Fókusz stábja is ott volt Londonban a tavalyi év egyik legjobban várt film premierjén, az Oppenheimeren. Felidézték: a filmnek magyar kötődése is van, hiszen egy magyar színész, Haumann Máté alakítja Szilárd Leót, aki elsőként jött rá arra, hogy a nukleáris reakció, és ezzel együtt az atombomba létrehozható. A film rendezője, Christopher Nolan exkluzív interjút is adott a Fókusznak.


Nyitókép: UIP-Duna Film / Facebook

#Kultúra#haumann máté#oppenheimer#christopher nolan#színész#hízás#szerep

Címlapról ajánljuk