Kultúra

Szellemház lett Törőcsik Mari otthonából

rtl.hurtl.hu

2024. január 30. 16:03

Besötétített ház, elhervadt virágok, kihunyt mécsesek. Törőcsik Mari imádott háza csaknem három éve üresen áll.

Közel három éve nem talál gazdára Törőcsik Mari velemi otthona, ahol utolsó éveit töltötte – adta hírül a Bors. A ház ma már szellemház, bár a színésznő tisztelői igyekeznek a kapu előtt megőrizni emlékét.

Törőcsik Mari 2021 áprilisban hunyt el a szombathelyi kórházban. Velemi otthonát nagyon szerette, a lap szerint halála előtt is arról beszélt, hogy bárcsak megérhetne még egy tavaszt szép fái között. Különösen szerette a teraszt, ahol egy külső konyhát is kialakíttatott. Aktívabb éveiben szívesen rendezett ott nagyobb bulikat, vacsorapartikat is. Ez az a ház, ahol 2019-ben Orbán Viktor miniszterelnök is felkereste.

Az ingatlanról még 2014-ben lemondott, és Teréz lányának ajándékozta, aki a lap szerint édesanyja halála óta nem nagyon foglalkozott a házzal. A szomszédok úgy tudják, Teréz csak egyszer volt ott, amikor elvitte Törőcsik Mari holmiját, és szeretné eladni az ingatlant. Elsősorban ismerősei körében keresi a vevőt, és áron alul, 45 millió forintért adná el a házat. A jelek szerint egyelőre még nem sikerült eladni az ingatlant, 

erre utal, hogy a ház teljesen be van sötétítve, elhervadt virágok és kihunyt mécsesek árválkodnak előtte, és összességében egy szellemház képét mutatja.

A szomszédok biztosak benne, hogy Teréz nem tervez odaköltözni, és úgy tűnik, Velem önkormányzata sem tudta egyelőre megvalósítani a tervét, hogy emlékházzá alakíttassa az ingatlant. A házat mindenesetre a Google-térkép már turistalátványosságként jelöli, és a helyiek remélik, hogy hamarosan a kapuit is megnyitja. 

A Híradó Törőcsik Mari halála után arról számolt be, hogy Velem polgármester szeretne szobrot állíttatni a nemzet színésznőjének:


Nyitókép: RTL Híradó

#Kultúra#törőcsik mari#ingatlan#velem#ház#eladó

Címlapról ajánljuk