Kultúra

Színházi portásnak jelentkezett a 120 ezres nyugdíjból élő Galkó Balázs, elutasították

rtl.hurtl.hu

2024. január 11. 17:27

A színész-rendező korábban kutyafuttatást is vállalt volna, annyira szüksége van a munkára. Arról beszélt, hogy politikai okokból hallgattatták el.

Portásnak jelentkezett a Radnóti Színházban Galkó Balázs színész-rendező, ezt a Facebookon jelentette be. A posztban leírta végzettségét, szakmai életét, de azt is megjegyezte, hogy a színház töltötte be élete egészét.

„Tapasztalatból tudom, hogy a színházak ’hátsó’-művész portája milyen kényes-fontos hely. Legendákat ismerek ebből a világból” – írta. Hozzátette, hogy nyugdíjas, albérletben él. külön családjától. Pályázatát később elutasították.

A színész tavaly beszélt arról, hogy a munkái elmaradása a politikai szerepvállalásainak volt köszönhető. „Amikor népünk vezetői az Operaházban ünnepelték a sokadik alaptörvény beiktatását, az utcán pedig ezrek tüntettek 2012-ben, én az alkalmi színpadon verset mondtam, és elénekeltettem az emberekkel a Szózatot. Azóta persona non grata vagyok a hatalom szemében, és ezt lépten-nyomon éreztetik is velem" – mondta.

Korábban arról is beszélt: „a nyugdíjam 120 ezer forint, nem akarom elmondani, hogy ez mire elég. Egyedül élek, egyre kilátástalanabb helyzetben”. Munkakereséséről pedig azt mondta: „Nem szégyellem, ahhoz, hogy jusson pénz ételre, a számlák befizetésére, az életre – folytatta Galkó Balázs –, dolgoznom kell. S ha ezt nem hagyják, magamnak kell megoldanom. Szomorúan közlöm, hogy egyetlenegy kutyát sem tudtam sétáltatni, mert senki nem keresett ezzel a lehetőséggel”.


Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Kultúra#galkó balázs#állás#nyugdíj#radnóti színház#pályázat#színház

Címlapról ajánljuk