Kultúra

Az Oppenheimer és a Barbie is nyert a Golden Globe gálán

rtl.hurtl.hu

2024. január 8. 5:43

A televíziós mezőnyben az Utódlás lett a legjobb drámai sorozat, A mackó pedig a legjobb vígjátéksorozat.

Az Oppenheimer nyerte a legjobb drámai film, a Szegény párák pedig a legjobb vígjáték vagy musicalfilm díját a 81. Golden Globe díjátadó gálán, amelyet helyi idő szerint vasárnap este rendeztek meg a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben.

A televíziós mezőnyben az Utódlás lett a legjobb drámai sorozat, A mackó pedig a legjobb vígjáték sorozat díját szerezte meg. A legjobb korlátozott epizódszámú tévésorozat elismerését a Balhé című szériának ítélték oda.

A Golden Globe idén először átadott, mozis kasszasikereket elismerő trófeáját a Warner Bros. Barbie című produkciója kapta, amelynek globális bevétele meghaladta az 1,4 milliárd dollárt (484 milliárd forintot).

Megnézheti az RTL Híradó díjátadóról készült összefoglalóját:

 

Barbenheimer

2023 nyarán a magyar mozikat is letarolta az Oppenheimer és a Barbie: több mint kétmilliárd forintot költöttek a magyarok a két filmre összesen. A két filmet egyszerre mutatták be, és a bemutatók egybeesése már hetekkel ezelőtt mémesedett, a címük is „Barbenheimerré” mosódott össze, rajongói plakátok készültek. A jelenségről Dudás Viktor filmszakértő beszélt a Reggeliben.


Nyitókép: Robert Downey Jr. a legjobb mellékszereplőnek járó Golden Globe-díjjal. Fotó: REUTERS/Mario Anzuoni TPX

 

#Kultúra#golden globes#oppenheimer#barbie#film#mozi#díj#díjátadó

Címlapról ajánljuk