Belföld

Letarolta a magyar mozikat a Barbie és az Oppenheimer, több mint kétmilliárd forintnál jár a két film

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 25. 13:33

2009 óta már tíz filmre költöttek egymilliárd forintnál többet a magyarok, erre a toplistára a Barbie és az Oppenheimer is felkerült.

Magyarországon is jól szerepelt a Barbie és az Oppenheimer a mozipénztáraknál: több mint kétmilliárd forintot költöttek a magyarok a két filmre összesen – derül ki Mafab összesítéséből, amit a 444.hu szúrt ki.

Mint írják, 2009 óta már tíz filmre költöttek filmenként egymilliárd forintnál többet a magyar mozizók. Az abszolút csúcstartó az Avatar – a Víz útja, ami itthon 2,3 milliárd forint bevételt hozott, és több mint egymillióan vettek ár jegyet. A második helyen szintén James Cameron filmje, az Avatar első része áll 1,84 milliárd forintos bevétellel.

A dobogó harmadik helyén itthon a J.J. Abrams rendezte Star Wars – Ébredő áll (1,82 milliárd), negyedik lett a 2017-es Star Wars – Az utolsó Jedik (1,38 milliárd), míg ötödik a Bosszúállók: Végjáték (1,3 milliárd).

Csak nemrégiben debütált a magyar mozikban, mégis a hatodik helyre kúszott fel a Barbie, amire 1,2 milliárd forintot költöttek a magyarok. Az Oppenheimer a kilencedik a listán, 1,035 milliárd bevételt hozott eddig a hazai moziknak.

Júliusban került a vásznakra Greta Gerwig filmje, a minden idők leghíresebb játékbabájáról szóló, Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült vígjáték, a Barbie és a Christopher Nolan rendezte, Oppenheimer című, az atombomba egyik feltalálójáról szóló történelmi-életrajzi filmdráma.


A két teljesen eltérő hangvételű és stílusú film bemutatója ugyanarra a hétvégére esett, és már hetekkel ezelőtt mémesült, a címük is „Barbenheimerré” mosódott össze, rajongói plakátok készültek. A jelenségről korábban Dudás Viktor filmszakértőt kérdeztük a Reggeliben.

Nyitókép: RTL Reggeli

#Belföld#barbie#oppenheimer#mozi#jegyeladás

Címlapról ajánljuk