Kultúra

„Nem tudtam járni” – végre feltűnt a nyilvánosság előtt a kórházi horroron átesett Jamie Foxx, megosztotta a megdöbbentő részleteket

rtl.hurtl.hu

2023. december 5. 14:01

Azt is terjesztették a sztárról, hogy klónozták.

Először jelent meg Jamie Foxx a nyilvánosság előtt azóta, hogy áprilisban kórházi kezelésre szorult, és hosszú ideig gyengélkedett, írja a Variety. A színész most a Critics Choice Association eseményén tűnt fel, ahol a Burial című filmben nyújtott alakításáért díjazták.

A fekete, latin, illetve délkelet-ázsiai származású filmeseket ünneplő estélyen Foxx az Előőrs-díjat kapta meg, amelyet színésztársa, Jurnee Smollett adott át neki. A színészt állva tapsolta a közönség, ahogy a színpadra lépett. Beszédében felidézte betegsége részleteit is.

Tudjátok, ez őrület, ezt még nem tudtam volna megtenni hat hónapja – nem is tudtam járni

– kezdte beszédét a színész. Azzal folytatta: „Nem vagyok klón. Tudom, sokan azt mondják, hogy klónoztak engem”. (A színész a 2022-es Tyrone klónja című filmben alakít egy olyan karaktert, akit klónoznak). Foxx azt is elmondta: „A legrosszabb ellenségemnek sem kívánnám azt, amin átestem, mert nagyon kemény volt. Most újra megtanultam tisztelni az életemet. Újra megtanultam tisztelni a művészetemet. Annyi filmet néztem meg, és annyi dalt hallgattam meg, hogy eltöltsem az időt… Soha ne add fel a művészetedet haver, soha ne add fel!”

Arról is beszélt, hogy azért osztott meg ilyen kevés információt betegségéről, mert nem akarta, hogy az emberek gyenge, kiszolgáltatott állapotban lássák.

Először Foxx lánya adta hírül áprilisban, hogy a színész kórházba került: „Meg akartuk osztani, hogy apámnál, Jamie Foxx-nál egészségügyi komplikációk léptek fel. Szerencsére azonban, a gyors és értő beavatkozásnak köszönhetően már gyógyulófélben van” – írta.

Az Oscar-díjas színész később egy videóban mondott köszönetet családjának és támogatóinak, miközben megcáfolt néhány pletykát és összeesküvés-elméletet, amelyek a kórházi kezelésével kapcsolatban kezdtek terjedni. Később Jeremy Renner is bátorító üzenetet küldött neki.

Nyitókép:  Ethan Miller / Getty Images for CinemaCon

#Kultúra#jamie foxx#díj#kórház#betegség#klón#színész#művészet#egészség

Címlapról ajánljuk