Kultúra

Dúró Dóráéknak üzent Azahriah Párizsból, miután látott egy tütüs férfiról egy plakátot

rtl.hurtl.hu

2023. november 12. 17:43

Párizsban lefotózott Azahriah egy plakátot, majd „megköszönte” a Mi Hazánknak, hogy ilyen Magyarországon nincs.

„Kedves Mi Hazánk Mozgalom! Ezt a plakátot láttam Párizsban és szó szerint befostam, annyira lesokkolt, hogy ilyen felháborító plakát létezik, most pedig kagás gatyóval kell megnéznem az Eiffel-tornyot. Köszönöm nektek, hogy otthon ilyen nem fordulhat elő” – írta Azahriah az Instagram-sztorijában.

Az ominózus plakáton egy férfi látható, aki egy tütüt visel.

A zenész arra utalhatott a posztjában, hogy a Mi Hazánk politikusa, Dúró Dóra nemrég „feljelentette” a Magyar Nemzeti Múzeumban levő Nemzetközi Sajtófotó Kiállítást, mert a kiállítást 18 év alattiak is látogathatják, pár fényképen pedig az LMBTQ-közösséghez tartozók is láthatók. Márpedig ez a képviselő szerint sérti a kormány által gyermekvédelminek nevezett törvényt.

A bejelentés után Csák János, kulturális és innovációs miniszter úgy döntött, hogy 18 év alattiak nem nézhetik meg a kiállítást, azonban miután a múzeumnak nincs joga ahhoz, hogy igazoltassa a látogatókat, a gyakorlatban semmilyen követkeménye nem lett Dúró Dóra akciójának, azaz a gyerekek továbbra is bejutottak az épületbe. A múzeum igazgatója L. Simon László még meg is köszönte a Mi Hazánk képviselőjének tevékenységét, a főigazgató szerint ugyanis a hírverés miatt megugrott a látogatók száma.

Utána azonban L. Simont menesztette Csák János. A kirúgást utána Dúró úgy kommentálta, hogy azt a Mi Hazánk a saját sikerének tekinti.

Azahriah egyébként vasárnap este Párizsban fog koncertezni.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

#Kultúra#Azahriah#mi hazánk mozgalom#dúró dóra#magyar nemzeti múzeum#párizs

Címlapról ajánljuk