Kultúra

Angelina Jolie apja nekiment lányának, aki szerinte hazugságokat terjeszt a gázai helyzetről

rtl.hurtl.hu

2023. november 6. 16:59

Angelina Jolie apja, Jon Voight videóüzenetben azt mondta, lánya hazugságokat terjeszt a gázai helyzetről. Jolie nemrégiben azzal vádolta Izraelt, hogy szándékosan bombázza a civileket az övezetben.

Angelina Jolie apja, Jon Voight nyilvánosan bírálta lányát az Izrael és a Hamász között alkotott véleménye miatt, és azzal vádolja, hogy a konfliktus kezdete óta „hazugságokat” terjeszt a közösségi médiában – írja a Mirror.co.uk.

A 48 éves színésznő – aki korábban az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának különmegbízottja volt – nemrég megosztott egy posztot, amelyben azzal vádolta Izraelt, hogy „szándékosan bombázza az élelemtől, gyógyszertől és humanitárius segélytől megfosztott gyerekeket, nőket, családokat”, megsértve ezzel a nemzetközi jogot. 

Jolie szerint ami Izraelben történt, az terrorcselekmény, de ez nem igazolja a gázai ártatlanok halálát, ezért azonnali tűzszünetet követel.

Angelina Jolie édesapja ezen felháborodott, majd videónyilatkozatot tett közzé, amelyben „hazugságnak” nevezte lánya posztjait. „Nagyon csalódott vagyok, hogy a lányom, mint oly sokan mások, nem értik Isten igazságait” – fogalmazott az Oscar-díjas színész. Hozzátette, ez „Isten földjének, a Szentföldnek, a zsidók földjének történelmének elpusztításáról szól, ez az igazságszolgáltatás Isten szentföldi gyermekei számára. Az izraeli hadseregnek meg kell védenie a földjét, a népét.”

Angelina Jolie éppen Budapesten forgat

Jolie három hónapig forgatja Budapesten a világhírű operaénekes, Maria Callas életéről szóló filmet, és gyerekeivel együtt költözött a városba. November másodikán az Operába is elment, hogy meghallgassa Verdi Requiemjét, ami a róla készült képek tanúsága szerint könnyekig meghatódott. Szombaton az Andrássy úton zajlott a forgatás, amit le is zártak a filmfelvételek miatt. Hétfőn pedig az is kiderült, hogy hol, milyen luxusapartmanban lakik a színésznő Budapesten.

Angelina Jolie nem először jár Magyarországon, 2010-ben egyedül a Fókusznak sikerült megörökítenie az első filmjét nálunk forgató filmsztárt:


2010 októberében pedig Angelina Jolie és Brad Pitt gyerekei a budatétényi Camponában ebédeltek. A Fókusz is ott volt, és titokban megörökítette a bevásárlóközpont nem mindennapi eseményét:


Nyitókép: Lester Cohen / WireImage via Getty Images

#Kultúra#angelina jolie#Jon Voight#gáza#izrael

Címlapról ajánljuk