Kultúra

Újra Budapesten forgat Angelina Jolie, ide költözik gyerekeivel együtt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 5. 10:44

Csaknem három hónapig tart a világhírű operaénekes, Maria Callas életéről szóló film budapesti forgatása, Angelina Jolie-val a főszerepben. A Blikk információi szerint a színésznő gyerekeivel együtt Budapestre költözik a felvételek idejére.

Hamarosan Budapestre költöztik Angelina Jolie a gyerekeivel együtt, tudta meg a Blikk.

Az Oscar- és háromszoros Golden Globe-díjas amerikai színésznő lesz ugyanis Maria Callas életéről szóló film főszereplője, és a világhírű operaénekes utolsó éveit felelevenítő alkotás egyes jeleneteit a magyar fővárosban forgatják.

A Blikk információi szerint az Operaház lesz az egyik fontos forgatási helyszín, ezt az Operaház sajtóosztálya közvetve meg is erősítette a lapnak.

A Maria Callas-film készítői valóban megkeresték a Magyar Állami Operaházat, ám felhatalmazás hiányában az esetleges forgatásról nem adhatunk tájékoztatást.

– közölték.

A lap emlékeztet rá, hogy Angelina Jolie 2010-ben kétszer is járt Magyarországon: ősszel a saját maga rendezte A vér és a méz földje című film forgatásán, illetve még januárban, akkori férje, Brad Pitt Z világháború című filmjének felvételeinek idején élt családostul Budapesten, egy II. kerületi villában.

A Blikk úgy tudja, hogy Angelina Jolie ismét egy csendes házat szeretne bérelni, ahová feltehetően három legkisebb gyerekét is magával hozza majd.

Angelina Jolie 2010-ben az akkor még romos turai kastélyban járt forgatási helyszínt keresve, a helyi kisboltba is betért vásárolni. A Fókusznak sikerült megörökítenie az első filmjét nálunk forgató filmsztárt, akinek A vér és méz földje című alkotása egy boszniai muszlim nő és egy szerb katona tiltott szerelmi kapcsolatát dolgozta fel. A film egyik fő forgatási helyszíne a kastély lett:


Nyitókép: Angelina Jolie New York-ban, 2023. augusztus 20-án – Fotó: MEGA/GC Images / Getty Images

#Kultúra#angelina jolie#budapest#operaház#filmforgatás#maria callas

Címlapról ajánljuk