Kultúra

Elhunyt R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas író

rtl.hurtl.hu

2023. október 16. 15:22

Hosszan tartó, súlyos betegsége után 53 éves korában elhunyt R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas magyar író.

„Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas magyar szerző, méltósággal viselt, hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt” – tudatta az Álomgyár kiadó a Facebook-oldalán.

„Az elmúlt 1,5 év küzdelmeit példaértékű kitartással és akaraterővel viselte, és egy pillanatig sem hagyta abba az írást. Történetein keresztül megannyi felejthetetlen percet szerzett közönségének, könyveit immár az égi olvasóknak írja. Egyedülálló személyiségét megjelent regényei őrzik tovább” – írják hétfői bejegyzésükben.


R. Kelényi Angelika 1970. december 2-án született Kazincbarcikán. Húsz éves koráig élt a szülővárosában, majd Budapestre költözött. 2006 óta Budakalász az otthona, diplomáját az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karán szerezte, kislányát egyedül nevelte.

2006-tól a Blikk Nők és Tina magazin külsős cikkírója volt, 2012-től pedig a Nőkorszak.hu online magazin főszerkesztője. 2014-ben nyerte el a Terézanyu pályázat fődíját, ezt követően indult el regényírói pályafutása. 2014-ben jelent meg az első könyve Az agyam eldobom címmel az Álomgyár Kiadónál, pályafutása alatt több mint két tucat regényt írt.

Nyitókép: rtl.hu

#Kultúra#R. Kelényi Angelika#meghalt#író

Címlapról ajánljuk