Kultúra

Varnus Xaver: Büszke vagyok erre a magyar srácra

rtl.hurtl.hu

2023. október 15. 13:21

„Azahriah zenéjének és szövegeinek különös hangulata megfogott” – írja az orgonaművész.

Korábban az rtl.hu is megírta, hogy Azahriah a nagy érdeklődésre való tekintettel triplázni fog a Puskás Arénában. A fiatal, sikeres zenészt még G.w.M és a Quimby is megdicsérte. Az elismerők táborához csatlakozott Varnus Xavér is, az ismert orgonaművész a Facebook-oldalán egy hosszú posztot írt az RTL-re érkező Valami amerika sorozat főcímdalát író Azahriáhról.

Büszke vagyok erre a magyar srácra, Azahriahra. Tegnapig csak érintőlegesen bukkant fel számomra néha e név újságok és weboldalak lapjain. Magunk között szólva: azt sem tudtam, hogy ez a fiú egyáltalán magyar, hiszen annyira magyar ez az Azahriah név, mint a Varnus Xaver (bár ezügyben jómagam teljesen ártatlan vagyok)

– kezdi a bejegyzését az orgonaművész.

Varnus Xaver szerint Azahriah vlogjain „áthat metsző nyíltsága, okossága, feltétlen szuverenitása s megkapó őszintesége, amely még saját félelmeit és szorongásait sem hagyja sub rosa.”

S bár bizonyára maradék életemben is Bach és Mozart muzsikája lesz már csak az én vezérlő csillagom a földi lét félelmetes, de mégis oly gyönyörű műútján, Azahriah zenéjének és szövegeinek különös hangulata megfogott, és pigmentnél mélyebbre hatolt ma belém

– írta a művésztársáról.

Arról, hogy Azahriah valóban a világhírnév felé lépked-e, a Fókusz is forgatott anyagot:


Nyitókép: rtl.hu/Nagy Attila Károly

#Kultúra#varnus xavér#Azahriah#puskás aréna#dicséret

Címlapról ajánljuk