Kultúra

Meghalt Tony Bennett

rtl.hurtl.hu

2023. július 21. 16:45

A 19-szeres Grammy-díjas énekes 96 éves volt.

Elhunyt Tony Bennett, amerikai énekes, akinek többek között az I Left My Heart In San Franciscót is köszönhetjük – írja az AP. Több évtizedes karrierje során Frank Sinatrától Lady Gagáig számos csodálója volt. Életének 96. évében, mindössze két héttel születésnapja előtt hunyt el New Yorkban, arról nem számoltak be, mi volt a halál oka.


A 20. század közepének utolsó nagy szalonénekese, Bennett gyakran mondta, hogy mindig is volt a célja, hogy „slágerlistát hozzon létre, ne pedig slágerlemezeket”. Több mint 70 albumot adott ki, amelyek 19 Grammy-díjat hoztak neki.


Nemcsak túlélte a rockzene felemelkedését, hanem még új rajongókat is szerzett. 2014-ben, 88 évesen Bennett megdöntötte saját rekordját, mint a legidősebb élő előadó, aki a Billboard 200-as lista első helyén landolt a Lady Gagával közös duett-projektjével, a Cheek to Cheek-kel. Három évvel korábban a Duets II című albumával vezette a listákat, amelyben olyan kortárs sztárokat játszott, mint Gaga, Carrie Underwood és Amy Winehouse.

Tony Bennett az utolsó lemezét 2021-ben adta ki.

Nyitókép: 2018. január 28-án készült kép Tony Bennett amerikai énekesről a Grammy-díjak 60. kiosztó ünnepségén New Yorkban. Fotó: MTI/AP/Invision/Evan Agostini.

#Kultúra#Tony Bennett#lady gaga#meghalt#elhunyt#énekes#new york

Címlapról ajánljuk