Kultúra

Rost Andrea nem írt alá az Operaház 2023/24-es szezonjára, azonnal távozik – egy nappal az után, hogy Ókovács Szilveszter kirúgta riválisát

rtl.hurtl.hu

2023. június 9. 10:42

Már a nyári Varázsfuvola-előadásokon sem lép színpadra.

Korábban az rtl.hu is megírta, hogy kirúgták Kesselyák Gergely karmestert, aki az Operaház igazgatójának helyére pályázott. A szakmai bizottság egyhangúan Kesselyák Gergelyt találta a legalkalmasabbnak a pozícióra, Csák János kulturális és innovációs miniszter mégsem neki szavazott bizalmat, hanem Ókovács Szilveszternek. 

Ókovács, a régi-új főigazgató ezután azonnali hatállyal felmondta a karmester szerződését.

Ókovács később úgy döntött, hogy mégsem rúgja ki teljesen Kesselyák Gergelyt, közölte: Kesselyák újra vendégkarmester lehet emelt honoráriumért, amennyiben elfogadja az ajánlatot. 

Még márciusban kiderült, hogy korábban többek között Rost Andrea is pályázott az Operaház vezetésére, péntek délelőtt azonban az operaénekes arról adott hírt Facebook-oldalán, hogy nem írja alá a következő, 2023/24-es évedra szóló szerződését:

„Tisztelettel tájékoztatom az opera szerető közönséget, hogy a Magyar Állami Operaház 2023/24-es színházi szezonra ajánlott szerződését nem írom alá, mely döntésemről a mai napon Ókovács Szilveszter főigazgató urat írásban tájékoztattam. Már nyáron – a főszereplésemmel meghirdetett – A varázsfuvola előadásokon sem lépek színpadra” – olvasható a posztban.

Némi mérlegelés után fájó szívvel hoztam meg ezt a számomra oly nehéz döntést. Nem vonulok vissza! A közönség nyáron vidéki fesztiválokon találkozhat velem. 

A VeszprémFest keretében számos produkcióban láthatnak, és szeretettel hívom Önöket a Győri Filharmonikusokkal tartandó áriaestemre a Fertőrákosi Barlangszínházba. A közeljövőben nyugodt, támogató közegben szeretnék értékes művészeti projekteket teremteni, minden ilyen színházi- és koncert felkérésnek örömmel teszek majd eleget. Emellett alapítványommal kívánok kiemelten foglalkozni, melynek célja – többek között – a fiatal pályakezdő művészek támogatása” – írja Rost Andrea.

Nyitókép: RTL

#Kultúra#operaház#rost andrea#opera#ókovács szilveszter

Címlapról ajánljuk