Kultúra

Bródy János: Demjén Ferencet nem kellene államilag támogatni, van elég közönsége

rtl.hurtl.hu

2023. április 22. 9:22

A zenész nem tervezi, hogy abbahagyja, 77 évesen viszont minden nagyobb koncertre úgy készül, hogy akár az utolsó is lehet, mert a következőre már nem lesz ereje. 

Dalokkal nem tudom megváltoztatni a világot, pedig ezek fontosak, és erősen ragadnak az emberi lélekben – mondta Bródy Sándor énekes, dalszerző Veiszer Alinda műsorában. A Telex szemléje szerint Bródy Sándor egyebek mellett azt mondta:

  • A 60-70-es években a lemezeken terjedtek az információk, a dalokban a milliók által meghallott üzenetek jelentősége nagyobb volt, mint manapság. 
  • Olyan tömegtermelés van, mint korábban soha: az Artisjus statisztikái szerint minden évben 20 ezer dalt jelentenek be. 
  • Most is vannak olyan fideszes főnökök, akik azt mondhatják, hogy egy-egy városba nem teheti be a lábát Koncz Zsuzsa és Bródy.
  • Kitértek az új zenei tanács megalakulására is, Bródy elmondta, hogy jó, ha van ilyen is, a bizottságban nagyon sok olyan zenész van, akit nagyon tisztel, de nem hiszi, hogy ténylegesen bármit is tudnak tenni. „Demeter Szilárd az elképzeléseihez keresett támogató hátteret, ez inkább egy vének tanácsa, nem olyan grémium, ami határozatot tud hozni, vagy elképzeléseket végrehajtani” – mondta.
  • A nagy zenei koncertek támogatása itthon sokszor inkább a politikai lojalitás díjazása, mint jogos segítség, Demjén Ferencet például nem kellene támogatni, mert neki van elég közönsége, de persze megjegyezte, hogy nem mindenki jár ebben a cipőben. Bródy koncertjei önfenntartók, a gázsi majdnem fele például a felvételekre és a forgalomba hozatalra megy el.
  • „Szerintem a csúcson kell abbahagyni, és most úgy érzem, nagyon eljutottam a csúcsra, ideje abbahagynom” – mondta Bródy János, aki ugyanakkor nem tervezi, hogy abbahagyja. 77 évesen viszont minden nagyobb koncertre úgy készül, hogy akár az utolsó is lehet, mert a következőre már nem lesz ereje. 

Nyitókép: Mónus Márton/MTI

#Kultúra#dal#politika#interjú#bródy jános

Címlapról ajánljuk