Kultúra

Brooke Shields 30 éve szexuális zaklatás áldozatául esett

rtl.hurtl.hu

2023. március 15. 18:16

A jelenleg 57 éves modell elmesélte a történetét, remélve, más áldozatoknak erőt ad.

Több mint 30 évvel ezelőtt Brooke Shields-et szexuálisan bántalmazta egy befolyásos hollywoodi vezető. Ezt maga a modell mesélte el, aki úgy döntött akkor, hogy senkinek nem beszél az esetről, mert azt gondolta, hogy nem fognak neki hinni.

Az emberek akkoriban nem hitték el ezeket a történeteket. Azt hittem, soha többé nem fogok dolgozni, ha belekeveredek ebbe

mondta a People magazinnak Shields.

A People magazinnak a modell a hamarosan róla megjelenő dokumentumfilm, Brooke Shields: Pretty Baby kapcsán mesélt az életéről. A filmről azt mondta, hogy amikor látta egészben a cselekményt, az jutott eszébe, hogy csoda, hogy ennyi mindent túlélt.

Sokáig tartott, amíg feldolgoztam. Most dühösebb vagyok, mint akkor voltam. Ha félsz, jogosan félsz, még csak erőszakosnak sem kell lenniük ahhoz, hogy félelmetesek legyenek.

– mondta a modell, aki elmesélte azt is, hogy hogyan környékezték meg. Vacsora után egy hollywoodi fejes a szállodai szobájából vetette rá magát, a modellt azzal csalta fel a szobába, hogy onnan hívjon magának taxit.

Nem harcoltam, csak lefagytam.

– emlékezett vissza Brooke Shields, aki az eset után magát hibáztatta. Csak azt mondogatta magának, hogy nem kellett volna felmennie a szobába, nem kellett volna alkoholt sem fogyasztania. Idáig csak egy embernek mondta el, közeli barátjának és egykori biztonsági tanácsadójának, Gavin de Beckernek.

Shields a People-nak elmondta, hogy most azért osztja meg a történetét, hogy más áldozatok ne érezzék magukat egyedül. Szerinte mindenki más tempóban dolgozza fel a traimáit, de ő segíteni szeretne azokon, akik nem merik kimondani az igazat, hogy zaklatás áldozatául estek.

Nyitókép: Amy Sussman / Getty Images

#Kultúra#brooke shields#modell#zaklatás#szexuális zaklatás

Címlapról ajánljuk