Kultúra

Sunyi, alattomos, szégyenletes, gyáva – kiakadtak a királyi bennfentesek Megan Markle és Harry herceg dokumentumfilmjétől

rtl.hurtl.hu

2022. december 9. 8:04

A következő hét olyan lesz szerintük, mint a „méreg”.

Csütörtökön jelent meg a Meghan Markle és Harry herceg dokumentumfilmjének első három része, amiben a királyi családot maga mögött hagyó pár megpróbálja a saját értelmezését előadni az elmúlt évek eseményeiről: az őket övező őrült felhajtásról, a brit arisztokráciát és médiát átjáró rasszizmusról, valamint a sokszor ellenséges bulvársajtóról. Az utóbbiból némi ízelítőt adnak az ilyen címek:

  • „MILYEN SÖTÉT LESZ A KISBABÁJA BŐRÉNEK A SZÍNE?” – írta csupa nagybetűvel (ami az üvöltést jelenti az írott nyelvben) Meghan Markle teherbe esése után a Daily Mail címlapja.
  • „Meghan Markle imádott avokádója összeköthető emberi jogsértésekkel és aszályokkal” – számolt be róla az Express című újság.
  • „Egy sorozatgyilkos rokona!” – tudatta a Sun című bulvárlap Meghan Markle-ről.

A Daily Mail ezúttal is címlapon közöl hosszú cikket arról, hogy mennyire mélyen lesújtott mindenkit a királyi család környezetében a dokumentumfilm első három része. Azt írják, a jövő hét lesz a „méreg” miután bombaként robbant a sorozat, majd hozzátették, hogy mennyire szomorú a királyi család a „ravasz és alattomos támadás” miatt.

Természetesen mindezt névtelen bennfentesekre hivatkozva írják, akik a lap szerint úgy vélik, hogy Meghan Markle és Harry herceg le akarják dönteni a monarchiát, amit csak „Birodalom 2.0-ként” emleget a pár, utalva a gyarmattartó Brit Birodalom nem túl fényes múltjára. Azt is tudni vélik a hozzáértők, hogy mindenkit mélységesen lesújtott, hogy a páros „gyáva módon elárulta a néhai királynőt”.

A hisztéria olyan szintet öltött, hogy Bob Seely konzervatív képviselő törvénymódosítást javasolt annak érdekében, hogy Meghan hercegnétől és Harry hercegtől el lehessen venni a király címeiket. 

Ha ennél visszafogottabb kritikára vágyik, akkor ajánljuk figyelmébe az alábbi linken elérhető kritikánkat.

Ajánló: „Nem képviselnek semmit, elpusztítanak minket” – Meghan Markle már a harmadik percben a sírás szélére kerül a királyi család renitens párjáról szóló sorozatban

Nyitókép: Jonathan Brady / PA Images via Getty Images

#Kultúra#egyesült királyság#harry herceg#meghan markle#netflix

Címlapról ajánljuk