Kultúra

Majka: Nem vagyok sem kormánypárti, sem ellenzéki

rtl.hurtl.hu

2022. november 21. 5:50

A rapper erős közéleti tartalommal bíró dallal rukkolt elő, azt mondta, nem akarták a választás előtt kiadni. Majka szembeköpné magát, ha öncenzúráznia kellene a dalait.

Erős közéleti utalásokkal rúgta be az ajtót Majoros Péter, azaz Majka és Molnár Tamás új szerzeményükben. Az Azt beszélik a városban című dalban milliárdosok, ereszen csúszkálás és komcsik is előkerülnek. Majka a Blikknek adott interjút.

A rapper elmondta: több mint egy éve írta meg a dalszöveget, a vadászkiállítás és az „ereszen lecsúszós ügyek” idején. Hogy miért most jöttek ki vele, annak két oka van:

Egyrészt a választások előtt nem akartunk ilyen dalt kiadni, nehogy elfogultsággal vádoljanak bennünket egyik vagy másik oldal iránt. A másik ok, hogy még nem volt olyan állapotban a dal, hogy ki tudjuk adni. 

Amikor megírta, megmutatta hozzá közel álló embereknek, és Majka szerint mindenki mondta, hogy nagyon jó lett, azonban a rapper elgondolkodott azon, hogy puhítani kellene a dalon. Az előadó arról is beszélt, hogy szembeköpné magát, ha öncenzúráznia kellene a dalait. 

„Én soha nem népszerűsítettem egy pártot sem, és nem is fogok. Tény, hogy vannak a kormánynak olyan intézkedései, amikkel egyetértek, de bőven akadnak olyan ügyek is, például a világkiállítás és az ereszen lecsúszás, amelyek mélységesen felháborítanak, és nem tudok velük azonosulni. Nem vagyok sem kormánypárti, sem ellenzéki, egyszerűen egy ember vagyok, aki kritizál” – fogalmazott.

Nyitókép: Majka / YouTube

#Kultúra#majka#majoros péter#dal#molnár tamás

Címlapról ajánljuk