Kultúra

G.w.M-et imádják legjobban a YouTube-on a magyarok, de a rádiók alig játsszák

rtl.hurtl.hu

2022. november 11. 20:54

Akiket a rádióban lehet hallani, azokra pedig az internetezők nem kíváncsiak.

G.w.M volt a magyarok kedvenc előadója tavaly a YouTube-on, 93,5 milliószor nézték meg videóit az internetezők – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, amely a Spotify és a YouTube lejátszásai alapján összeállította a 2021-es zenei toplistákat.

Ezeket a hazai rádiók lejátszási listáival is összehasonlították. Megállapították, hogy a magyarok egy jelentős része, főleg a fiatalabbak, alig hallgatnak már rádiót: szerintük a rádiós toplistákon inkább az figyelhető meg, hogy mit hallgattatnak az emberekkel, az online platformokon viszont az, hogy mit hallgatnak szívesen a befogadók.

Az elemzésből kiderült, hogy a YouTube-on hallatlanul népszerű G.w.M számait a rádiók tavaly csak 79-szer szerkesztették adásba, így a rádiós toplistán a 3770. helyet sikerült elérnie – bár kérdés, hogy a médiahatóság mit szólna ahhoz, ha a rádiókban csendülnének fel olyan sorok, mint

Rap angyal nincsen, én vagyok az baszod,
tudom neked hány zenémre izgul fel a csajod,
utcacuccban nyomom, még mindig nem kurvulok,
ezt nyomatom, minden forintos rappes kölyköt oktatok.


G.w.M-en kívül Burai és T. Danny került fel a YouTube-os toplista dobogójára, őket L. L. Junior és Majka követi.

A legnépszerűbb dal Nemazalány és Sofi Üres szívek című műve a videómegosztón, amit 19 millióan hallgattak tavaly, de 15 millió feletti megtekintést produkált Azahriah és Desh Mind1-e és Tóth Andi Néztek című dala is. Ezek közül a rádiók a Mind1-et játszották legtöbbször, összesen 1937-szer.

A Spotify-on Azahriah és Desh áll az élen 12,2 millió lejátszással, őket a rádiókból is ismert Follow The Flow, majd Bruno X Spacc követi. Negyedik helyen a Bagossy Brothers Company, az ötödiken Alee áll.

A rádiós játszási listákat toronymagasan vezető Rúzsa Magdi a Spotify 200-as toplistájára egyetlen dallal került fel, a Halott Pénzzel együtt előadott Szeretni, akit nem lehet-tel, ami éppen átlépte a milliós lejátszást. A rádiós Top 20-ban szerepel Ákos, Kowalsky Meg A Vega, a Magna Cum Laude, a Honeybeast, a Margaret Island, a Hooligans, Berkes Olivér, Caramel, a Bon Bon, Kállay Saunders András, a New Level Empire, a Soulwave, Zséda és a Zanzibár is, ugyanők viszont a Spotify-on és a YouTube-on szerény sikereket értek el az NMHH közlése szerint.

#Kultúra#g.w.m#youtube#spotify#nmhh#rúzsa magdi#Azahriah

Címlapról ajánljuk