Kultúra

Cserhalmi György megszólalt a felesége haláláról: A lelkiismeret-furdalást nem lehet elnyomni

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 16. 18:56

Szerinte aki túlél, annak mindig lelkiismeret-furdalása van.

Őszintén vallott felesége haláláról Cserhalmi György színész D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában, amit a Blikk szemlézett. Cserhalmi azt mondta: „Kérdeztem pszichológust, de a lelkiismeret-furdalást nem lehet elnyomni. Aki túlél, annak mindig van lelkiismeret-furdalása.”

Felidézte, milyen volt betegeskedő feleségét ápolni: „Fekszik, negyvenöt vagy valamennyi kiló, és az már nem olyan, amikor ülni lehet, ott már minden csont szúr, és akkor elkezdődik... Teljesen hétköznapi dolgokról beszélünk: hogy holnap mi a fenét főzzél, kihez menjél a piacra, kitől vedd ezt, kitől vedd azt.”

Szerinte „abszurdum az egész, nagyon nehéz”. Szerinte aki nem élte át a küzdelmet a rákkal, vagy nem nézte végig egy szerette küzdelmét, el sem tudja képzelni, milyen szörnyű a betegség: „olyan, mintha egy háborút próbálnánk elmagyarázni valakinek, aki a közelében sem járt, sőt, még moziban sem látott ilyet. De én megtanultam ezt a betegséget” – fogalmazott öt és fél éve elhunyt feleségéről, Erzsébetről beszélve.

Nyitókép: Zih Zsolt / MTI

#Kultúra#cserhalmi györgy#feleség#halál#rák#betegség

Címlapról ajánljuk