Kultúra

Emmy-díjat kapott Rév Marcell

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 5. 9:22

Az operatőr a második jelölését váltotta díjra. 

Az amerikai televíziózás legrangosabb elismerését kapta meg Rév Marcell operatőr – írta a Forbes.

A díjat a Kiemelkedő operatőri munka egykamerás sorozat (egyórás) kategóriában érdemelte ki az Eufória sorozat The Theater And Its Double című epizódjáért. 

Rév Marcellt már tavaly is jelölte Emmy-díjra az Eufória egyik részéért a Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia (ATAS). Az operatőr nemrég egy interjúban beszélt a magyarországi viszonyokról, mint mondta, vezet egy listát a telefonjában, hogy „mi minden értékes dolog volt, amit tehetséges emberek hoztak létre, de a politika tönkretette”.

A szombaton és vasárnap megtartott kreatív Emmy-díjátadó gálán a Netflix Stranger Things, az HBO Max Eufória, a Disney+ A Fehér Lótusz, a CBS The Beatles: Get Back és a Paramount+ Adele: One Night Only című produkciója vitte el a legtöbb díjat, egyenként ötöt.

A Netflix Nyerd meg az életed című sorozata és az Arcane című animációs tévésorozat négy-négy díjat gyűjtött össze.

A szombati díjátadón Barack Obama is Emmy-díjas lett. A korábbi amerikai elnök az Our Great National Parks című természetfilm-sorozat narrátorként nyerte el a rangos elismerést. A világ nagy nemzeti parkjait bemutató, öt epizódból álló műsort Barack és Michelle Obama produkciós cége, a Higher Ground készítette.

A kreatív Emmy-díjátadón a néhai Chadwick Boseman alakítását posztumusz Emmy-díjjal ismerték el. A Fekete Párduc 2020-ban elhunyt színészét a Mi lenne, ha...?, a Disney+ és a Marvel stúdió produkciójában készült animációs sorozat egyik karakterének hangjáért tüntették ki.

A 74. Emmy-díjátadó gálát, amelyen a legjobb tévésorozatok díjait adják át, szeptember 12-én rendezik meg Los Angelesben.

Nyitókép: Michael Buckner / Contributor / Getty Images

#Kultúra#rév marcell#emmy-díj#operatőr#film

Címlapról ajánljuk