Kultúra

Barack Obama Emmy-díjat nyert

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 4. 13:20

Egy dokumentumfilm narrátoraként nyerte el a neves díjat.

A legjobb narrátor Emmy-díját nyerte el szombaton Barack Obama egykori amerikai elnök a Netflix A legszebb nemzeti parkok című dokumentumfilm-sorozatában nyújtott teljesítményéért.

Az ötrészes műsort, amely a világ nemzeti parkjait mutatja be, Barack és Michelle Obama produkciós cége, a Higher Ground készítette. Övé volt a legismertebb név a kreatív művészek szombat esti Emmy-díjátadóján a híres jelöltekkel – köztük Kareem Abdul-Jabbarral, David Attenborough-val és Lupita Nyong'óval – teli kategóriában.

Barack Obama a második elnök, aki Emmy-díjat kapott. Dwight D. Eisenhowert 1956-ban tüntették ki Emmy-különdíjjal. Obama korábban Grammyt is nyert két memoárjának, A remény merészsége és a Egy ígéret földje című könyvének hangoskönyv-felolvasásáért. Michelle Obama 2020-ban saját Grammy-díjat vihetett haza hangoskönyvének felolvasásáért.

A volt elnök ezzel félúton van az EGOT nevű csoport felé, amelynek tagjai azok a szórakoztatóipari személyiségek, akik a négy legfontosabb díj, az Emmy, a Grammy, az Oscar és Tony mindegyikét elnyerték.

Nyitókép:  Arturo Holmes /Getty Images for Netflix

#Kultúra#barack obama#emmy-díj#díj#obama

Címlapról ajánljuk