Kultúra

Több mint 8 millió forintot követelnek Majkától a lemondott koncert miatt, ahova végül Curtis ugrott be

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 16. 6:32

A polgármester szerint előre fizettek Majkának, akinek a kesudiót is bekészítették már.

Ahogyan arról az rtl.hu is beszámolt, az utolsó pillanatban fújta le Majka a vasárnapi fellépését a Fehérgyarmati Vigasságokon, mert nem teljesültek a koncerthez szükséges, szerződésben rögzített technikai feltételek.

Sem a színpad mérete, sem a hangtechnika nem volt megfelelő, a ledfalakat nem lehetett rögzíteni

– mondta Majka, hozzátéve, hogy a szervezők el is ismerték a hiányosságokat. A fehérgyarmatiak végül Majka egykori társát, Curtist hívták fel, hogy lépjen fel, aki a Borsnak mesélt az eset körülményeiről.

Egy erdélyi turnén voltam és vasárnap estére 2100 kilométerrel a hátam mögött ledőltem a kedvesemmel, amikor hívott a koncertszervezőm. Először azt hittem, hogy viccel, mert láttam, hogy mi a helyzet 

– mondta Curtis a Borsnak, majd hozzátette, hogy a jó szándék vezérelte, hogy „megint tudjak segíteni a Petinek”. Curtis a koncertről két videót is megosztott az Instagram-oldalán.


Curtis fellépéséről Majka a Blikknek nyilatkozott:

Azt kell mondjam, ez egy jó és merész húzás volt a szervezők részéről. Bár tulajdonképpen, ha úgy vesszük, én is ott voltam, hisz azon a CD-n, amit Curtis magával visz, én is ott vagyok hangban.

A cseréről a fehérgyarmati polgármester Péter Csaba elmondta a Borsnak, hogy „vártuk nagy szeretettel, még a kesudiója is be volt készítve, de hát nem jött el, nekünk pedig meg kellett oldani ezt a feladatot”.

Azt is mondta, kénytelenek lesznek jogi útra terelni az esetet.

Mi előre kifizettük a teljes koncert díját. Ő tulajdonképpen 8,1 millióval lelépett, mert előre kellett fizetni. Nyilván keressük a jogi lehetőségeket, nem gondolom, hogy lemondunk ennyi pénzről 

– mondta a polgármester.

Majka a Borsnak ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy „az, hogy előre kifizetik, az nem csak velünk van így, hanem minden egyes nagy zenekarnak Magyarországon. Ez egy általános, bevett szokás”.

Nyitókép: Curtis (Széki Attila) és Majka (Majoros Péter, b-j) az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) Sukorón 2021. augusztus 14-én – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

#Kultúra#majka#curtis#fehérgyarmat#fellépés#gázsi

Címlapról ajánljuk