Belföld

Részletesen elmesélte Majka, miért fújta le az utolsó pillanatban a fehérgyarmati koncertet

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 15. 21:09

A rapper azt mondta: tőlük senki ne várja, hogy odamennek egy helyszínre és csinálnak egy szar koncertet. 

Nem lépett fel Majka vasárnap a Fehérgyarmati Vigasságokon, mert nem teljesültek a koncerthez szükséges, szerződésben rögzített technikai feltételek. A rapper erről még aznap az Instagramon is beszámolt, most pedig a Telexnek mesélte el a részleteket.

Sem a színpad mérete, sem a hangtechnika nem volt megfelelő, a ledfalakat nem lehetett rögzíteni

– mondta Majka, hozzátéve, hogy a szervezők el is ismerték a hiányosságokat. A rapper elmondása szerint délután 5-6 körül derült ki, hogy nem teljesülnek a szerződésben foglalt feltételek, amikor stábjának egy része elkezdte beszerelni a technikát a tervezett koncert helyszínén. (A koncert este 10 órakor kezdődött volna.)

„Felhívott a tourmenedzser, hogy semmilyen feltétel nem teljesül, megpróbálják valahogy megoldani, Nyíregyházáról próbáltak hívni valamilyen extra technikát, de az is zárójeles volt, mert nem olyan könnyű vasárnap mozgósítani bárkit is” – tette hozzá. Majka a Telexnek elmondta, hogy jelenleg 20-24 fős stábbal dolgozik, és minden koncertre ugyanazt a technikai felszerelést viszik.

„Minden helyszínre ugyanazt kérjük, de ha valahol egy méterrel kisebb a színpad, azzal nincs bajunk. Jelen esetben a legnagyobb probléma a hangosítás volt. Ezt tapasztalta is a közönség a többi előadó fellépésén” – mondta Majka. „Ha egy megrendelő vállalja, hogy teljesíti a szerződésben foglaltakat, akkor nem várhatja el tőlünk, hogy napokkal előtte odamenjünk ellenőrizgetni, hogy megfelelő-e a technika. Több, mint 50 koncertet játszottunk az idén, biztos, hogy a felénél voltak olyan dolgok, amiket hirtelen meg kellett oldani, a legtöbb esetben ez sikerül is, most sajnos nem sikerült” – mondta.

A fehérgyarmati helyszínen végül Majka korábbi zenésztársa, Curtis lépett színpadra, erről a rapper azt mondta: 

Az, hogy a helyettünk fellépőknek megfelelt a technikai kiszolgálás, azt el is hiszem, egy darab mikrofonnal sokkal könnyebb bulit csinálni, mint kiszolgálni egy 12 fős zenekart.

Nyitókép: Majka / Instagram

#Belföld#majka#curtis#fellépés#koncert#fehérgyarmat#technika#feltételek#szerződés

Címlapról ajánljuk