Kultúra

Szobrot állított egy amerikai város a két leghíresebb drogdílerének

rtl.hurtl.hu

2022. július 30. 20:01

Walter White és Jesse Pinkman 2008-tól 2013-ig űzték az ipart.

Szobrot kapott Albuquerque városában Walter White és Jesse Pinkman, azaz a két karakter, akiket Bryan Cranston és Aaron Paul színészek jelenítettek meg a mára legendássá vált Breaking Bad című tévésorozatban.

A két szereplő a 2008-tól 2013-ig futó drámasorozat története szerint ugyanebben a városban él. A kémiatanárként dolgozó White azért kezd el metamfetamint főzni és eladni, hogy fizetni tudja orvosi számláit, miután rákkal diagnosztizálják. A Paul által alakított Jesse pedig segít neki eligazodni a bűn világában, ami egyre inkább beszippantja Waltert.

A sorozat népszerűsége nyomán a turizmus is megnövekedett Albuquerque-ben, így logikus volt, hogy a város egy-egy bronzszoborral állít emléket a két karakternek. A város közösségi központjában pénteken mutatták be az alkotásokat. Az eseményen Cranston, Paul, valamint a sorozat kitalálója, Vince Gilligan is jelen voltak. A szobrokat nem a város fizette, hanem a sorozat kiadója, a Sony Pictures.

A város polgármestere, Tim Keller szerint a két szobor nem a drogbizniszt élteti, hanem Új-Mexikó államának virágzó film- és tévéiparát, írja a Rolling Stone. A sorozatot eredetileg Los Angeles-ben akarták volna forgatni, de az itteni helyszín lényegesen olcsóbbnak bizonyult.

Nyitókép: Sam Wasson / Getty Images

#Kultúra#breaking bad#szobor#új-mexikó#tévé#drog#díler

Címlapról ajánljuk