Kultúra

A Szigeten felléphet az orosz DJ, akit Putyin-pártisága miatt más fesztiválok nem fogadnak

Dévai LászlóDévai László

2022. május 23. 16:08

Nina Kraviz több nagy európai fesztiválon nem játszhat idén nyáron. A Sziget a béke pártján áll, de nem hisz a kulturális embargóban.

Az orosz DJ-t több nagy európai fesztiválról kis kirakták az elmúlt hetekben, mivel állítólag nem határolódott el eléggé Oroszország ukrajnai inváziójától. Nina Kraviz ráadásul korábban több Putyin-párti bejegyzést is megosztott, amivel igencsak feldühítette a szervezőket.

A 444.hu megkérdezte a Sziget szervezőit, hogy ők is visszamondják-e Kraviz fellépését, a válaszukból kiderül, hogy nem, vagyis Budapesten zenélni fog az elektronikus zenei színtéren ismert Kraviz.

A Sziget szervezőinek a válasza teljes egészében is elolvasható:

A Sziget – története során – a maga eszközeivel mindig a béke pártján állt, most is kiállunk a béke mellett, és elítéljük az orosz háborús agressziót. Azonban nem hiszünk a kulturális embargóban, fesztiválunk több mint 50 országból érkező fellépői között lesz számos orosz és ukrán művész, így Nina Kraviz is. Mindemellett a lehetőségeink szerint korábban is kiálltunk, és kiállunk az ukrán nép mellett, részt vettünk például a #StopWar nemzetközi koncert-maraton lebonyolításában és a fesztivál ideje alatt a Music Saves Ukraine kampányhoz is csatlakozunk.

Nyitókép: Lorne Thomson / Redferns / Getty Images

#Kultúra#nina kraviz#oroszország#vlagyimir putyin#orosz-ukrán háború#sziget fesztivál#sziget

Címlapról ajánljuk