Kultúra

Nagy Ervin: Beszélgetek álmomban Orbán Viktorral

rtl.hurtl.hu

2022. április 16. 7:13

Arról beszélt: tarthatatlan, hogy politikai alapon lehetetlenítik el a művészeket.

Nagy Ervin szerint még nem született meg az a párt Magyarországon, amiben szerepet vállalna, és csak egy „hangulati kijelentés” volt az, amikor arról beszélt: ha nem nyer az ellenzék, politizálni is elkezdene. A színész Veiszer Alinda műsorának vendége volt, amit a Telex szemlézett.

Szerette volna, hogy a választásokon „minimum ne kétharmad legyen”, azért mert szerinte tarthatatlanok az olyan túlkapások, minthogy művészeket politikai alapon lehetetlenítenek el. Erre a Nemzeti Filmalap „politikai szimpátiától függő pénzosztásait”, vagy az SZFE ügyét említette.

Szerepvállalásáról azt mondta el: „nekem kutya kötelességem ezt csinálni, gyáva emberként fekszem le, ha ezt nem csinálom; én így élem meg”. Kollégáitól pedig néha több bátorságot várna el, mert szerinte a politika „hajlamos behúzni a féket”, ha sok irányból éri támadás.

Családjában is okoztak néha feszültséget a politikai ellentétek, de megvan közte és szülei között a szeretet. Az SZFE alapítványosodásában szerepet vállaló Vidnyánszky Attilláról azt mondta: „Attila szerintem nagyon sokszor hazudik”, és nagyon nagy benne a sértettség.

Arról is beszélt, miért vállalt szerepet az RTL Klub A tanár című sorozatában: részben azért váltott a színházból, mert a „Katonában én túl szabályos voltam, a szépfiú karakter”, és mert ott „sosem volt fókuszban” az „a klasszikus vonulat”, amit máshol megélhetett.

Szimpatikus számára a Fidesz mérségelt szárnya, kedveli Varga Mihályt és Navracsics Tibort is. Általában azokat szereti akiken „látom, hogy van szívük, nem csak végrehajtják a politikai akaratot”.

Hozzátette:

Beszélgetek álmomban Orbán Viktorral.

Ha lenne lehetőség arra, hogy emberi hangon beszélgessen a két politikai oldal, akkor örülne  „Azért beszélgetek álmomban, mert még mindig a beszélgetésben hiszek. Nem lövök álmomban, hanem beszélgetek, összeszedem a gondolataimat, és számon kérek, megkérdezem, ezt miért így kell csinálni, és miért nem lehet úgy.”

A színész hamarosan Zámbó Jimmy szerepében lesz látható az RTL Klub műsorán. Erről a szerepéről a Fókusz kérdezte a színészt:

Nyitókép: Fókusz / RTL Klub

#Kultúra#A Tanár#orbán viktor#politika#interjú

Címlapról ajánljuk