Kultúra

Fegyveres kamaszok rabolták el egy amerikai képviselőnő autóját

rtl.hurtl.hu

2021. december 23. 18:50

Mindannyiukat elfogták.

Felfegyverzett tizenévesek rabolták el egy kongresszusi képviselőnő autóját Philadelphiában. Az AP beszámolója szerint mindannyiukat elfogták, négyen közülük 18 évesnél fiatalabbak voltak. 

A demokrata Mary Gay Scanlon Philadelphiában egy megbeszélésen vett részt szerdán, azt követően pedig valamivel délután 3 óra előtt az autójához ment. Ott két fegyveres a kulcsot követelte tőle, amit átadott – ezután az egyikük elhajtott a képviselő autójával, a másik pedig egy sötét színű SUV-val utánament. Scanlont nem érte fizikai bántódás a szóvivője tájékoztatása szerint, viszont személyes tárgyai mellett a munkájával kapcsolatos dolgok is voltak a járműben.

Szerdán éjjel 74 kilométerrel arrébb, a szomszédos Delaware államban, Newarkban találták meg az autót. Öt menekülő tizenévest fogtak el a rendőrök, egyiküket, egy 19 éves fiút átadták az FBI-nak. Egy 14 éves lányt, valamint egy 13 és egy 16 éves fiút orgazdasággal vádoltak meg, őket szüleikre és gyámjaikra bízták, egy 15 éves fiút pedig őrizetbe vettek, őt azzal is megvádolták, hogy más vagyonában kárt okozott, és ellenállt a letartóztatásnak. Mindegyikük a delaware-i Wilmingtonból való.

Nyitókép: Mary Gay Scanlon – Fotó: Mandel Ngan / AP

#Kultúra#amerikai egyesült államok#rablás#fegyveres rablás

Címlapról ajánljuk