Külföld

Befejezte a kemoterápiát Katalin hercegné, gyógyultnak nyilvánították

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 9. 18:25

A következő hónapokban fokozatosan visszatér a közéletbe Katalin hercegné, aki hétfőn bejelentette, hogy meggyógyult rákbetegségéből.

A Kensington Palota, azaz a walesi herceg és hercegné hétfőn közleményben és videóüzenetben tudatták, hogy Katalin hercegné befejezte a kemoterápiát és nagy megkönnyebbülésére meggyógyult rákbetegségéből.

Katalin hercegné arról írt a Twitteren (X) is olvasható közleményben, hogy a továbbiakban minden tőle telhetőt megtesz, hogy egészséges maradjon, és a következő hónapokban fokozatosan tér majd vissz a közéletbe.

Katalin hercegné elárulta, hogy az elmúlt kilenc hónap nagyon megterhelő és félelmetes volt számra és családja számára is. A teljes gyógyuláshoz vezető út hosszú, és ezzel minden nap szembe kell néznie, tette hozzá.


Egészségi állapotát övező hosszas találgatások után a walesi hercegné márciusban jelentette be, hogy daganatos betegségben szenved. Azt, hogy a rák pontosan melyik típusa támadta meg szervezetét, nem közölte, erről azóta sem adott semmiféle ionformációt a királyi palota. Katalin apósa, Károly király szintén rákbetegséggel küzd, amiről szintén év elején tájékoztatták a közvéleményt.

Nyitókép: @KensingtonRoyal / Twitter

#Külföld#egyesült királyság#katalin hercegné#rák#daganatos betegség#kemoterápia#egészség

Címlapról ajánljuk