Külföld

Leomló szeméttömeg alatt lelte halálát 13 ember Ugandában

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 11. 15:17

A heves esőzések miatt földcsuszamlás történt az ugandai főváros egyetlen hatalmas szeméttelepén. A leomló szeméttömeg házakat temetett maga alá, a bennük alvó lakókkal együtt.

Tizenhárom ember meghalt az ugandai fővárosban, Kampalában, miután göldcsuszamlás történt egy szeméttelepen – közölte a rendőrség vasárnap. A mentőalakulatok folytatják a túlélők felkutatását az MTI tudósítása szerint.

Az elmúlt hetek heves esőzései után a város egyetlen szeméttelepéről pénteken késő este egy hatalmas szeméttömeg omlott le, maga alá temetve és összezúzva a telep szélén lévő házakat, az alvó lakókkal együtt.

Szombaton a kampalai közigazgatási hivatal még nyolcra tette a halottak számát. „A legfrissebb információink szerint 13 halott van, de a mentési munkálatok folytatódnak” – mondta vasárnap Patrick Onyango rendőrségi szóvivő. Eddig legalább 14 embert mentettek ki, még többen a törmelék alatt rekedhettek, számuk azonban nem ismert.

A közelben sátrakat állítottak fel a földcsuszamlás miatt kitelepítettek számára – közölte az ugandai vöröskereszt.

A Kiteezi néven ismert szeméttelep évtizedek óta Kampala egyetlen szemétlerakójaként szolgál, és nagy dombbá nőtte ki magát. A lakosok régóta panaszkodnak, hogy a hulladékhegy szennyezi a környezetet, és veszélyt jelent rájuk nézve. A főváros illetékes hatóságai évek óta igyekeznek új szemétlerakó helyet kijelölni, de eredménytelenül.

Nyitókép: YouTube/NTV Kenya

#Külföld#baleset#halottak#afrika#uganda#szeméttelep#földcsuszamlás#esőzés#nyomor

Címlapról ajánljuk