Külföld

Egy 18 éves férfit is őrizetbe vettek a Taylor Swift koncertje elleni merénylettervvel kapcsolatban

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 9. 12:16

A férfi pénteki koncert után a stadionon kívül pokolgépekkel és szúró-vágó fegyverekkel felszerelkezve készült vérfürdőt rendezni. 

Az osztrák hatóságok őrizetbe vettek egy 18 éves iraki állampolgárságú férfit is Bécsben a Taylor Swift koncertje elleni merénylettervvel kapcsolatban a korábbi három őrizetbe vétel után – közölte az MTI tudósítása szerint pénteken az osztrák belügyminisztérium.

Az illető a fő gyanúsítottnak, vagyis a 19 éves, észak-macedóniai származású osztrák állampolgárnak az ismeretségi körébe tartozik.

A 19 éves fő gyanúsított csütörtökön beismerő vallomást tett. Mint kiderült, a csütörtöki vagy a pénteki koncert után a stadionon kívül pokolgépekkel és szúró-vágó fegyverekkel felszerelkezve készült vérfürdőt rendezni. Már korábban rendőri megfigyelés alatt állt, mert szoros szálak fűzték egy iszlamista hálózathoz.

Nyitókép: A bécsi Ernst Happel-stadion augusztus 8-án, miután terrorfenyegetés miatt előző este lemondták a három tervezett Taylor Swift-koncertet a rendezvény szervezői – Fotó: Max Slovencik/MTI/EPA

#Külföld#taylor swift#merénylet#merényletkísérlet#bécs

Címlapról ajánljuk