Külföld

Kamala Harris elindította alelnökjelölti castingját

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 5. 11:11

Kamala Harris, a demokraták elnökjelöltje vasárnap találkozott a potenciális alelnökjelöltjeivel, és várhatóan kedden meg is nevezi, kire esett a választása.

Kamala Harris vasárnap találkozott a potenciális alelnökjelöltjeivel, írja a CBS News.

Az amerikai hírcsatorna információi szerint Josh Shapiro pennsylvaniai és Tim Walz minnesotai kormányzó is Washingtonba utazott, ahol meghallgatta őket Harris, de Mark Kelly arizonai szenátor is az esélyesek közt van. Azt írják, Harris azonban olyan jelöltekkel is folytat hivatalos interjúkat, akiknek a nevei eddig nem merültek fel a médiában.

Az Associated Press amerikai hírügynökség két, a kiválasztási folyamatot ismerő személyre hivatkozva arról számolt be, hogy Harris meginterjúvolja Andy Beshear kentuckyi és J. B. Pritzker illinoisi kormányzókat, valamint Pete Buttigieg közlekedési minisztert is. Harris várhatóan keddig megnevezi alelnökjelöltjét, akivel a héten együtt kampányol majd a csatatérállamokban.

Miután Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy visszalép az elnökjelöltségétől, Kamala Harris lett a demokraták jelöltje. Pár hete még úgy tűnt, Donald Trump sima győzelem elé néz novemberben, azonban Harris indulása után újra kétesélyessé vált a kampány, erről ebben a cikkben írtunk részletesen.

Nyitókép: Kyle Mazza / Anadolu via Getty Images

#Külföld#Kamala Harris#Demokrata Párt#demokraták#amerikai elnökválasztás 2024#alelnök#elnökjelölt#casting

Címlapról ajánljuk