Külföld

Halálra késeltek egy 70 éves nőt Izraelben, többen megsérültek

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 4. 9:07

A rendőrség szerint egy palesztin merénylő halálra késelt egy 70 éves nőt Izraelben, három másik járókelőt pedig súlyosan megsebesített.

Halálra késelt egy 70 éves nőt egy palesztin merénylő, három másik járókelőt pedig súlyosan megsebesített Izraelben vasárnap reggel. A támadót agyonlőtték – írja az MTI.

A merénylet Izrael középső, Földközi-tengerhez közeli részén, Holonban történt. A 34 éves késelő Ciszjordániából hatolt be engedély nélkül Izraelbe. A biztonságiak jelentése szerint miután a támadó három helyszínen megkéselt négy járókelőt, tőlük ötszáz méterre egy rendőr lelőtte. A sebesülteket a holoni Wolfson-kórházba szállították, és a rendőrség megkezdte a környék átkutatását.

Likvidálták „Gáza bin Ládenjét" – de mi lesz Mohammed Deif halála után a Közel-Keleten?

A „gázai Oszáma bin Láden” – így hívták Izraelben Mohammed Deifet, a Hamász katonai parancsnokát, akinek likvidálását csütörtök reggel jelentette be az izraeli hadsereg. Őt tartották az októberi terrortámadás kitervelőjének, és régóta célkeresztben volt. Halálhírét egy nappal azután közölték, hogy végeztek a Hamász politikai vezetőjével, Iszmáil Hanijével. A gyilkosságok után Irán kemény és fájdalmas bosszút ígér, ez pedig tovább súlyosbíthatja a közel-keleti háborús helyzetet. A Fókusz riportja a témában:

#Külföld#izrael#palesztin#merénylő#halálra késelte#késelés

Címlapról ajánljuk