Külföld

Elon Musk, az apa: jogtalanul Párizsba vihette gyerekeit, hiába könyörögtek neki, hogy ne tegye

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 28. 11:40

Elon Musk három gyerekét is magával vihette Párizsba anyjuk akarata ellenére, az olimpia megnyitóján látták is az egyikkel. 

Nyíltan, a Twitteren (X) fordult Elon Muskhoz Sandy Garossino, három gyermekének nagymamája, írja az NBC News. A nő nem más, mint Claire Boucher, ismertebb nevén Grimes, kanadai énekesnő édesanyja. Grimes 2018 és 2021 között volt együtt a milliárdossal, akinek három gyereket is szült.

Garossino azért írt Twitteren Musknak, mert sehogy máshogy nem tudta elérni. A nagymama szombati bejegyzéseiben leírta, hogy édesanyja – a három gyerek dédnagymamája – haldoklik, és be volt tervezve velük egy utazás, hogy utoljára még láthassák a 93 éves dédszülőt. Csakhogy Musk elvette a gyerekek útlevelét, így nem tudtak elutazni velük.

Garossino, aki egyébként a kanadai National Observer híroldal rovatvezetője, azt írta, hogy aggodalommal telve látta a párizsi olimpia megnyitójának tévéközvetítése alatt, hogy Elon Musk Párizsba utazott. A felvételen Musk mellett látható volt az egyik gyereke is:


„Hol van a többi gyerek, és kivel? Úgy volt, hogy az anyjukkal lesznek” – írta. Musk nem reagált a neki címezett posztokra.

„Könyörgő nagymamaként írok, arra kérve, tartsa tiszteletben a megállapodást, adja vissza a gyerekeket, és adja vissza azokat az iratokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy láthassák dédnagymamájukat, mielőtt távozik közülünk” – írta Garossino.

Musknak 12 gyereke van több különböző anyától – többnyire mesterséges megtermékenyítés révén. A SpaceX és a Tesla multimilliárdos főnöke hisz abban, hogy a hozzá hasonló tehetséges zseniknek kötelességük minél több gyermeket nemzeni. (Mit arról nemrég az rtl.hu is beszámolt, Shivon Zilis, Musk Neuralink nevű, agyi implantátumok fejlesztésével foglalkozó cégének egyik igazgatója nemrég harmadszor is gyermeket szült neki.)

Musk legidősebb gyerekével, 20 éves lányával, Vivian Jenna Wilsonnal való véglegesen megromlott kapcsolata ezen a héten került a nyilvánosság elé, amikor Musk egy interjúban azt mondta, hogy transznemű gyerekét halottnak tekinti, mert elméjét megfertőzte a woke-vírus, és megölte a fiát.

A 2022-ben nemmegerősítő műtéten átesett Wilson reagált apja szavaira, közölte, hogy nem halt meg, sőt, köszöni szépen, nagyon jól van. Musk nem igazán volt jelen apaként az életében, de amikor ott volt, folyamatosan zaklatta mássága miatt.

Grimes mindezek után nyilvánosan támogatásáról biztosította Viviant, és csütörtökön azt írta Twitteren: „Szeretem Viviant, és végtelenül büszke vagyok rá.”


Ezután Elon Musk kikövette Twitteren gyerekei anyját:


Vivian szombaton azt írta a Threads-en, hogy támogatja Grimest a felügyeleti jogvitában, és hogy Musk apaként továbbra is felelőtlenül viselkedik:

életük legfontosabb fejlődési időszakában fosztotta meg gyerekeit az anyjuktól.


Nyitókép: Carsten Koall/picture alliance via Getty Images

#Külföld#elon musk#család#apa#olimpia#párizs#grimes#gyerekek

Címlapról ajánljuk