Bulvár

Elon Musk szerint a „woke vírus” megölte a fiát

rtl.hurtl.hu

2024. július 23. 10:51

A Xavierként született Vivian felvette az anyja nevét és megtagadta milliárdos apját, aki ezután elmondása szerint felesküdött a „woke vírus” elpusztítására.

A Novák Katalin által kitüntetett Jordan Petersonnak adott interjút a világ egyik leggazdagabb embereként számon tartott Elon Musk, aki szerint a „woke vírus” megölte a fiát – erről a New York Post írt.

Musk szerint gyakorlatilag rászedték, hogy beleegyezését adja ahhoz, hogy Xavier nevű gyereke – aki azóta Vivian Jenna Wilsonra változtatta nevét – pubertásblokkoló kezelést kaphasson. „Zajlott a koronavírus-járvány, nagy volt a zűrzavar és azt mondták nekem, hogy Xavier öngyilkos lehet” – ezzel magyarázta Musk, hogy aláírta a dokumentumokat, amelyek tartalmával ezek szerint nem volt tisztában.

A milliárdos némi hatásszünet után kijelentette: a gyerekével történtek után felesküdött arra, hogy elpusztítja a „woke vírust”.

Musk gyereke két évvel ezelőtt, 18 éves korában felvette anyja vezetéknevét, és a keresztnevét Xavierről Vivianre változtatta. Közölte, hogy a továbbiakban semmiféle kapcsolatot nem akar fenntartani biológiai apjával.

A woke (felébredt) kifejezés eredetileg arra utalt, hogy valaki tisztában van a faji megkülönböztetés és diszkrimináció létezésével. Az elmúlt években jobboldaliak sajátították ki és szitokszóként használják az emberek egyenlőségéért küzdő személyek és mozgalmak ellen.

Nyitókép: Kevin Winter/Getty Images

#Bulvár#elon musk#jordan peterson#woke

Címlapról ajánljuk