Külföld

Rekord összegű pénzt ígérnek a moszkvaiaknak, hogy menjenek Ukrajnába harcolni

rtl.hurtl.hu

2024. július 24. 20:00

Egy évnyi katonai szolgálatért cserébe 22 millió forintnak megfelelő összeget kínálnak a moszkvai lakosoknak.

Szergej Szobjanin moszkvai polgármester 1,9 millió rubeles (8 millió forintos) belépési bónusszal próbálja az orosz hadseregbe csábítani a helyieket – írja a CNN. A városvezető emellett azt is meglebegtette, hogy aki bezupál, az az első évben 5,2 millió rubelt (kb. 22 millió forintot) kereshet.

A CNN szerint azok, akik megsebesülnek Ukrajnában, súlyosságtól függően 490 ezer – 1 millió rubelt dollárt kaphatnak (2 millió – 4,1 millió forint), míg a halálos áldozatok családjai 3 millió rubelre (12,3 millió forintot) jogosultak.

A moszkvai önkormányzati akció hátterében az állhat, hogy az orosz hadseregnek nagyon magasak az ukrajnai veszteségei és egyre nehezebben találnak utánpótlást. Csak májusban és júniusban több mint 70 ezer katona halt meg vagy szenvedett sebesülést a brit védelmi minisztérium szerint.

Az orosz hadsereg nem csak belföldön toboroz, hanem külföldön is. Többek között 15 ezer nepáli, de afgánok, indiaiak is sokan szolgálnak Ukrajnában. Általában golyófogóként számítanak rájuk, ahogy az nemrég kiderült.

Nyitókép: Getty Images/LightRocket/SOPA Images/Maksim Konstantinov

#Külföld#oroszország#moszkva#polgármester#toborzás#orosz-ukrán háború#belépés

Címlapról ajánljuk