Külföld

Élő adásban ette halálra magát egy extrémevő, szétrepedt a gyomra

rtl.hurtl.hu

2024. július 24. 14:01

Halálra ette magát egy 24 éves kínai nő, miközben tíz kilogrammnyi ételt evett élő adásban. 

Élő adásban halt meg egy 24 éves extrémevő kínai nő, miközben tíz óra alatt tíz kilogrammnyi ételt próbált meg elfogyasztani – írta a Daily Mail. Pan Hsziaoting a beszámolók szerint azután halt meg, hogy szétrepedt a gyomra, amiben a boncolás után emésztetlen ételeket találtak.

Az egykor pincérnőként dolgozó nő úgynevezett mukbang videókat készített. A Dél-Koreából indult műfaj lényege, hogy emberek hatalmas mennyiségű ételt esznek meg. A kínai hatóságok 2020-ban betiltották az ilyen videók készítését, amikért akár tízezer jüan pénzbüntetést kaphatnak a készítők.

A mukbang videók kínai készítői a tiltást úgy kerülték meg, hogy élő videókban kezdték el közvetíteni habzsolásaikat. Az Oddity Central cikke szerint Pan extrémevő karrierje lassan indult el, de egyre több követője lett, ahogy elkezdte növelni az elfogyasztott étel mennyiségét.

A kínai sajtóban megjelent beszámolók szerint szülei, és néhány követője is már elkezdett aggódni az egészsége miatt, miután annyi ételt evett meg, hogy egyszer már gyomorvérzés miatt kórházba került, emellett magas vérnyomástól szenvedett és cukorbeteg is lett. Halála előtt a helyi sajtóban megjelent hírek szerint 28 napon át minden nap evős videókat készített.

Nyitókép: Illlusztráció. Fotó: Unsplash

 

#Külföld#extrémevő#kína##evés#étel

Címlapról ajánljuk