Külföld

Levették a műsorról a Simpson család egyik részét a Trump elleni merénylet után

rtl.hurtl.hu

2024. július 15. 19:33

Nem ez az első alkalom, hogy a rajzfilmsorozat „megjósolta a jövőt”.

Egész irodalma van annak, hogy az 1989 óta futó Simpson család egyes epizódjai jövőbeni eseményeket jósoltak meg: „előre látták” például az 1990-es évek végén, hogy a 20th Century Fox filmstúdiót felvásárolja majd a Disney (erre 2017-ben került sor), de volt olyan epizódja is a rajzfilmsorozatnak, ami kísértetiesen emlékeztetett a Titan tengeralattjáró katasztrófájára.

Egy 2000-ben bemutatott részben felnőttkorára Lisa Simpson lett az Egyesült Államok elnöke, és ebbéli minőségében arról beszélt, hogy az előző elnöktől, Donald Trumptól egy összeomlott költségvetést örökölt – viszont ekkor még csak poénként merülhetett fel Trump elnöksége, 16 évvel a megválasztása előtt.

A New York Post pedig most arról ír, hogy a Trump elleni szombati merényletkísérletet követően levették a brit Channel 4 tévé műsoráról a Simpson család 1996-ban bemutatott, Liza, az illúzióromboló című epizódjának ismétlését.

Az epizódban Lisa rájön, hogy lakóhelye, Springfield alapítója egy gyilkos kalóz volt, aki meg akarta ölni George Washington elnököt. Lisa el akarja mondani mindenkinek az igazságot, de az senkit nem érdekel.

Az egyik jelenetben Lisa egy színpadon áll, miközben egy tetőről egy mesterlövész veszi célba. A jelenet a lap szerint nagyon hasonlít ahhoz, ami Trump kampányrendezvényén történt.

Az epizód vasárnap kora délután került volna adásba a brit csatornán, de bármiféle előzetes tájékoztatás nélkül egy jóval újabb, 2018-ban bemutatott részt vetítettek helyette.

#Külföld#simpson család#donald trump#merénylet

Címlapról ajánljuk